Жодної магії: відомий секрет надзвичайно хрусткої скоринки у картоплі 

Кулінарні підказки
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

Ми розповідали про помилки, яких кулінари припускаються під час приготування картопляного пюре. Тепер розповідаємо, як особливо смачно запекти коренеплоди.

Картопля, запечена в духовці - чудове рішення, якщо вам набридла відварена картопля, а смажена здається надто жирною. Разом із порталом Pixelinform розповідаємо про спосіб приготування, з яким картопля буде ідеальною: м’якою всередині та хрумкою зовні.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Для страви рекомендовано відбирати картоплини середнього розміру. Їх слід добре вимити і почистити. Кожен овоч проколюємо виделкою або ножем у кількох місцях. Якщо у вас лише великі картоплини - розріжте їх на кілька частин.

Для “маринаду” з’єднуємо олію, сіль, перець та інші улюблені спеції. Кожну картоплину змащуємо сумішшю спецій, загортаємо у фольгу і відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку на 45-60 хвилин.

Точний час приготування залежить від вашої духовки, тому контролюйте стан страви, періодично протикаючи картоплю виделкою. Коли картопля майже готова, прибираємо фольгу та ставимо ще на 10 хвилин.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Така картопля виходить особливо смачною. Також ми розповідали, як правильно різати картоплю в гостях.