Експерти розказали, як правильно заварювати каву в чашці вдома

Кулінарні підказки
Софія Мельник

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

Мало хто не любить заварити вдома чашечку ароматної кави. Багато людей вигадують різні способи, щоб покращити її смак . Та, виявляється, можна обійтися й без цього - просто варто знати кілька хитрощів, які допоможуть вам приготувати ідеальну каву!

Секретами правильного приготування неймовірно смачного напою ділиться сайт carpat, що спеціалізується на виготовленні кави. Експерти називають кілька важливих нюансів, від дотримання яких залежить, наскільки смачною буде порція вашої кави, завареної прямо в чашці.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

6 секретів смачної домашньої кави:

Експерти розказали, як правильно заварювати каву в чашці вдома - фото №1
  1. Воду краще брати бутильовану. Оптимально, аби мінералізація води була 100 мг/л, а рівень pH - 7,0 (це вказується дрібним шрифтом на звороті бутля).

  2. Ніякого кип'ятку! Ідеальна температура для кави 93-95°C. Такої температури вода набирає приблизно за 2 хв після закипання та вимкнення чайника.

  3. Найкраща чашка - висока, з товстими стінками.

  4. Помел кави: обирайте середній.

  5. Найкраща порція кави на чашку - 6 г меленого зерна на 100 мл води. Це приблизно 4 ч.л. кави на 250 мл води.

  6. Кава заварюється приблизно 4 хв і накривати чашку нічим не потрібно. Після цього перемішайте напій чайною ложкою, щоб частинки кави осіли на дно. А ще через кілька хвилин можете спокійно насолоджуватися улюбленим напоєм!

Експерти радять пити каву відразу, не розтягуючи ритуал надовго. А вся річ у тім, що в чашці відбувається екстракція (процес заварювання) і через це напій стає гірким та дуже насиченим на смак.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Також ми розповідали, яку мелену каву брати, а яку краще обходити десятою дорогою. Про 3 секрети вдалої покупки читайте у нашому свіжому матеріалі !