Шкірка сама злітатиме: як варити картоплю на салати, щоб чистити її порухом пальців

Кулінарні підказки
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

Ми розповідали, як приготувати особливо ніжне картопляне пюре . Тепер розповідаємо про лайфхак, який допоможе очистити картоплю від шкірки після варіння.

Зазвичай кулінари не люблять очищати вже відварену картоплю від шкірки. Разом з Pixelinform розповідаємо, як максимально пришвидшити цей процес.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Сьогодні ми розповімо про хитрий трюк, який зробить зняття шкірки зі звареної в мундирі картоплі, набагато простішим. Для нього вам навіть не доведеться чекати, поки овочі охолонуть.

Варимо картоплю, як зазвичай. Але, поки вона вариться, беремо глибоку тарілку і наповнюємо її холодною водою. Щоб зробити рідину по-справжньому крижаною, у неї можна і навіть варто додатикілька кубиків льоду з морозилки.

Гарячу картоплю із каструлі дістаємо ложкою, щипцями або шумовкою і перекладаємо у холодну воду. Залишилося почекати кілька хвилин. До чищення можна приступати, як тільки крига розтане.

Кулінари, які знають цей метод і давно практикують його, роблять так завжди. Завдяки цьому лайфхаку шкірка просто відлітатиме з картоплі.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Обов’язково скористайтесь цим лайфхаком під час приготування олів’є. Ми розповідали, який один компонент слід замінити у цьому салаті, щоб смак став значно цікавішим.