Один несподіваний компонент зробить м’ясо неймовірно соковитим: хитрий лайфхак

Кулінарні підказки
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

Ми розповідали, як приготувати красивий золотистий бульйон . Тепер ділимось лайфхаком, який допоможе приготувати особливо смачне та соковите м’ясо в духовці.

Потрібно використати інгредієнт, який для багатьох може виявитись несподіваним. Про нього розповіли на порталі ProstoWay .

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Які помилки треба усунути

Перед запіканням м’ясо слід ретельно очистити - прибрати зайві плівки та жилки. Також важливий температурний режим - готувати слід не на максимальній температурі. Ідеальна температура для свинини повинна бути нижча, ніж для яловичини, приблизно на 15 градусів. Одна з найчастіших помилок - коли м’ясо перетримують в духовці, при цьому ще й при занадто високій температурі.

Секрет м’якого м’яса

Інгредієнт для запікання м'яса може здатися дивним, але це дуже ефективно. Кулінари рекомендують запікати разом з м’ясом бананову шкірку. Спершу натираємо м’ясо сіллю та спеціями, а потім обгортаємо його банановими шкірками, викладаючи їх жовтою стороною догори. Щоб шкірка в процесі смаження не падала, її можна прикріпити дерев’яними шпажками.

Можна також викласти бананові шкірки на дно деко чи форми, а вже зверху викласти м’ясо. Так шматочок не пригорить, а стане соковитим та рум’яним.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Так м'ясо залишиться соковитим. Також ми розповідали, чи потрібен в оселедці під шубою шар з варених яєць.