Кулінари, які ігнорують цей крок, псують котлети: що насправді потрібно додавати до фаршу

Кулінарні підказки
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

котелти на тарілці
24 канал / Секрети приготування смачних котлет

Так котлети будуть особливо смачні

Ми розповідали, що, крім оцту, можна додати до борщу, щоб зберегти колір буряку. Тепер ділимося секретом приготування особливо смачних та пишних котлет. Він полягає в тому, що фарш треба додавати хліб.

Хліб - це не просто спосіб "розбавити" м'ясо в котлетах, а й важливий інгредієнт, який робить їх соковитими, пишними та ароматними. Разом із порталом ProstoWay розповідаємо, як правильно використовувати хліб у котлетах.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Хліб у котлетах: секрети соковитості та пишності

Чорний чи білий?

Це справа смаку. Деякі вважають, що класичні котлети неможливо приготувати без білого хліба, інші ж віддають перевагу чорному.

Свіжий чи черствий?

Хліб для котлет має бути черствим. Він краще вбирає рідину, робить фарш більш однорідним і еластичним.

Вимочувати у молоці чи воді?

Традиційно хліб вимочують у молоці, але вода нічим не гірша. Більш того, з наукової точки зору молоко може зробити котлети жорсткішими, адже білок при нагріванні згортається.

Скільки хліба додавати

Пропорції хліба та фаршу можуть варіюватися. Загалом рекомендується використовувати 200-300 г вже мокрого хліба на 1 кг фаршу.

Перед смаженням дайте фаршу постояти у холодильнику 30 хвилин. Змастіть котлети на середньому вогні до золотистої корочки.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Завдяки цим простим порадам ви зможете приготувати неймовірно смачні та січні котлети, які порадують усю вашу родину. Також ми розповідали, як насправді потрібно смажити гриби.