Як повернути свіжість старій дерев’яній обробній дошці: хитрий лайфхак

Їжа
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

жінка ріже яблуко
SHUBA / Обробна дошка знову бцде чистою

Дуже простий трюк з гірчицею

Ми розповідали, як повернути свіжість зелені , що зів’яла. Тепер ділимось лайфхаком, який допоможе вам підтримувати чистоту та гігієну на кухні.

Дерев’яні дошки - одні з найпопулярніших. Але дерево не дуже довговічне. Воно легко пошкоджується, а в мікротріщинках та заломах оселяються і вільно себе почувають бактерії. Разом із Ukr.Media розповідаємо про простий та екологічний спосіб очищення дерев'яної дошки від забруднень та запахів.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Звичайні засоби для чищення не завжди справляються з цією проблемою, та й можуть залишатись у дошці. Існує інший - простий та екологічний - спосіб очищення дерев'яної дошки від запахів. Вам знадобиться гірчиця.

Як відчистити дошку гірчицею

  1. змочіть дошку по всій поверхні

  2. розподіліть по ній 1 столову ложку гірчичного порошку

  3. доведіть гірчицю до стану кашки

  4. залиште на 15-20 хвилин

  5. змийте холодною водою

Гірчиця не лише видаляє запахи, але й знищує мікроорганізми, які можуть розмножуватися на поверхні дошки. Якщо у вас немає гірчичного порошку, можна використовувати готову гірчичну пасту. Для цього нанесіть гірчицю на дошку та розподіліть її по всій поверхні. Залиште на 15-20 хвилин та змийте холодною водою.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Цей метод очищення безпечний, ефективний і доступний. Він допоможе вам зберегти вашу дерев'яну дошку в чистоті та без неприємних запахів. Дотримуючись цих простих правил, ви зможете продовжити термін служби вашої дерев'яної дошки. Також ми розповідали, чому їжа з мікрохвильовки залишається холодною.