Для хрусткої скоринки і м’якої серединки: чим посипати картоплю, щоб вона вийшла ідеальною

Кулінарні підказки
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

смажена картопля
Pixelinform / Секрет смачної картоплі

Секрети приготування смаженої картоплі

Ми розповідали, який інгредієнт покращить смак картопляного пюре. Тепер ділимось секретом, який допоможе бездоганно приготувати смажену картоплю.

Ідеальна страва - з апетитною рум'яною скоринкою. Але не всім вдається досягти цього кулінарного шедевру. Разом з Pixelinform ділимось секретом, який допоможе вам приготувати картоплю, гідну найкращих ресторанів. Це простий, але неймовірно ефективний метод, який полягає у використанні борошна.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Що вам знадобиться:

  • Картопля (краще використовувати крохмалисті сорти)

  • Борошно

  • Олія для смаження

  • Сіль 

Покрокова інструкція:

  1. Помийте картоплю, очистіть її й наріжте однаковими брусочками. Промийте нарізану картоплю холодною водою, щоб видалити зайвий крохмаль. Це допоможе їй стати більш хрусткою. Ретельно просушіть картоплю на паперовому рушнику.

  2. У каструлі закип'ятіть воду, трохи посоліть. Додайте картоплю й варіть протягом 1-2 хвилин. Не переварюйте!

  3. Знову просушіть картоплю на паперовому рушнику. Потім перекладіть її в друшляк і посипте 2-3 столовими ложками борошна. Ретельно перемішайте, щоб кожен шматочок картоплі був рівномірно покритий борошном.

  4. Розігрійте олію в сковороді на середньому вогні. Додайте картоплю й обсмажуйте до золотистої скоринки, періодично помішуючи.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Не переповнюйте сковороду картоплею, щоб вона не втратила хрусткості - і ви приготуєте бездоганну смажену картоплю. Також ми розповідали, який компонент краще не додавати у борщ.