Один компонент в борщ краще не додавати: тільки зіпсує страву

Кулінарні підказки
789
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

тарілка з борщем
Сегодня / Для смачного борщу

Секрети приготування борщу

Борщ - одна з найулюбленіших страв української кухні, адже його насичений смак та аромат не залишають байдужими нікого. Ми розповідали, як приготувати його насичено-червоним

Іноді через незнання деяких нюансів, кухарі можуть припуститися помилок, які псують смак цієї страви. На Pixelinform розповіли про важливу складову борщу, з якою варто бути обережними.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Йдеться про звичну овочеву піджарку

Багато хто звик смажити буряк, моркву та сало перед додаванням до борщу. Проте, шеф-кухарі стверджують, що це робить страву несмачною та шкідливою.

Справа в тому, що піджарка не поєднується з м'ясним бульйоном, через що борщ втрачає свою автентичність. Крім того, смаження овочів додає страві зайвої жирності, що робить її не такою корисною.

Навіть якщо ви вирішили додати до борщу піджарку, важливо робити це правильно. Якщо овочі на сковороді підгоріли, страва буде остаточно зіпсована, адже гіркота підгорілого сала та овочів неможливо замаскувати.

Якщо не бажаєте додавати засмажки, просто додайте овочі у каструлю з м'ясним бульйоном і варіть до готовності. Так ви збережете природний смак інгредієнтів та отримаєте більш корисну страву.

Перед подачею на стіл обов'язково додайте до борщу свіжу петрушку, кріп або інші улюблені трави. Це підкреслить смак страви та зробить її більш ароматною.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Пам'ятайте, що борщ - це не просто їжа, це частина української культури. Ми також розповідали, яке вино та інші напої сомельє радять пити з борщем .