Як ложка допоможе ідеально зварити яйця: хитрий лайфхак

Кулінарні підказки
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

варені яйця
24 канал / Як їх варто варити

Тонкощі правильного варіння яєць

Ми розповідали, скільки можна зберігати варені яйця. Це універсальний продукт, який можна використовувати для приготування різноманітних страв. 

Їх можна варити, смажити, запікати, додавати до салатів та випічки. Але як правильно їх приготувати, щоб отримати бажаний результат, детально розповідаємо разом із shuba.food.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Скільки варити яйця?

Час варіння яєць залежить від того, яким ви хочете отримати жовток. Для некрутих яєць це 4-5 хвилин (білок твердий, жовток рідкуватий). Яйця в мішечок варяться 6-7 хвилин (білок твердий, жовток трохи рідкуватий). 9-12 хвилин яйця варяться так, щоб білок і жовток були тверді. Час починайте відраховувати з моменту закипання води.

Як запобігти тріщинам на яйцях?

Не кладіть холодні яйця в гарячу воду. Вони повинні бути кімнатної температури.

Опускайте яйця в киплячу воду ложкою, щоб вони не вдарилися об дно. Додайте у воду дрібку солі або трохи оцту. Це допоможе не лише зберегти яйця цілими, але й полегшить їх чистку. Зменшіть вогонь після того, як опустите яйця в каструлю.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Дотримуючись цих порад, ви зможете легко та правильно варити яйця. Також ми ділились секретами приготування ідеального картопляного пюре.