Штучна чи натуральна? Як відрізнити ікру в домашніх умовах

Кулінарні підказки
1 038
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

На фото червона ікра
Фото: колаж Хочу!

Такий спосіб допоможе відрізнити підробку

До свята чи урочистої події хочеться побалувати себе бутербродами з червоною ікрою. Дуже неприємно заплатити немалі гроші, а у результаті отримати підробку, лишитися голодними і мати нанівець зіпсований настрій. Раніше ми розповідали, як придбати справжнє масло , а зараз час поговорити про червоний делікатес.

Встановити справжність червоної ікри цілком можливо у домашніх умовах. Як це зробити за допомогою лише гарячої води, поділився в instagram хімік Гліб Репіч.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Для початку треба поставити на газ каструлю з водою і дочекатися її кипіння. Далі у киплячу воду кинути ложку ікри. В натуральній ікрі міститься багато білка, тому вона звариться практично за 1 хвилину і вміст стане білим на колір і кремоподібним за текстурою.

Якщо ж кинути у воду імітацію ікри, тобто штучний продукт - вона абсолютно не змінить колір і текстуру ні за 1 хвилину, ні за 5. З таким простим способом ви завжди будете впевнені, що споживаєте натуральну ікру.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розповідали, за якими правилами обирати чорну ікру, щоб придбати справжній натуральний делікатес. Адже це справжнє мистецтво - обрати продукт без шкоди для себе та природи.