Секрет ідеальної золотистої скоринки: як отримати найсмачнішу картоплю

Кулінарні підказки
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

запечена картопля
Сегодня / Для апетитної картоплі

Як приготувати картоплю в духовці

Ми розповідали, як приготувати смачне картопляне пюре . Тепер ділимось секретом, який допоможе вам приготувати гарнір з розкішною золотистою скоринкою. 

Хрустка, рум'яна скоринка на запеченій картоплі - це справжня мрія будь-якого кулінара. Але як же отримати цю заповітну "оболонку", щоб вона вийшла ідеальною - не перетворилася на підгоріле вугілля і не була блідою. Замість смаження, картоплю краще запекти. Як це вдало зробити, розповідаємо разом із Pixelinform .

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Як приготувати ідеальну картоплю з хрусткою скоринкою

  • Відваріть картоплю до напівготовності. Це гарантує, що вона пропечеться всередині, не залишаючись сируватою.

  • Обваляйте кожен шматочок у борошні. Це допоможе створити хрустку скоринку.

  • Викладіть картоплю на деко, змащене невеликою кількістю олії. Не кладіть шматочки занадто близько один до одного, щоб вони не злипалися.

  • Запікайте картоплю в духовці при 200°C до появи золотистої скоринки. Час приготування може варіюватися залежно від розміру шматочків картоплі, тому стежте за ними і перевертайте, щоб вони рівномірно пропеклися.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Для більш насиченого смаку можна додати до борошна трохи спецій, таких як паприка, часник або орегано. Ваша картопля буде ідеальною. Також ми розповідали про помилку у приготуванні гречки.