Три помилки, які псують млинці: через них страва рветься і не пропікається

Кулінарні підказки
1 067
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

чому млинці рвуться
24 канал / Помилки у приготуванні млинців

Як уникнути помилок під час приготування

В числі інших страв, які готують на Трійцю , важливе місце посідають млинці. Це улюблена страва багатьох, яка асоціюється із затишком та домашнім теплом. 

Проте, не завжди кулінарам вдаються ідеальні млинці. Дуже часто вони можуть рватися та не пропікатися. Разом із Pixelinform розповідаємо, в чому причина.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Вибір сковорідки

Не використовуйте старі, пошкоджені або неякісні сковорідки. Найкраще підходять млинцеві сковорідки з товстим дном та антипригарним покриттям. Перед смаженням першого млинця розігрійте сковорідку на середньому вогні, злегка змастіть її олією.

Тісто

Дайте тісту "відпочити" 30-40 хвилин перед смаженням. Це дозволить глютену набрякнути, що зробить млинці більш еластичними. Не перемішуйте тісто занадто сильно, щоб не утворилися грудки. Додайте трохи олії (1-2 столові ложки) в тісто – це допоможе млинцям не рватися.

Смаження

Не наливайте тісто на холодну сковорідку. Розподіляйте тісто по сковороді тонким шаром, щоб млинці пропеклися рівномірно. Перевертайте млинці лише один раз, коли краї почнуть підрум'янюватися, а на поверхні з'являться.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Дотримуючись цих простих правил, ви зможете приготувати ідеальні млинці, які будуть рівномірно пропікатися. Також ми ділились цікавим способом зберігання зелені.