Ці додатки можуть зіпсувати вам всю консервацію: через них розсіл стає каламутним, а овочі - м’якими

Кулінарні підказки
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

ці продукти псують розсіл
24 канал / Секрети вдалої консервації

Поширені помилки, які псують заготівлю

Активно триває сезон консервації. Якщо ви вже закрили апетитний томатний соус, час подумати і про улюблену для багатьох заготівлю - огірки.

Іноді навіть продукти, які є в рецепті і потрібні там, можуть зіпсувати консервацію. Овочі стають м’якими, а розсіл - каламутним. Саме тому з ними варто бути особливо обережними. Розповідаємо разом із Ukr.Media.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Сіль

Навіть сіль може спричинити стати винуватою у помутнінні. Не вся - але деякі її види здатні на це. Зокрема, це стосується йодованої або морської солі.

Оцтова кислота

Часто кулінарам радять обрати оцтову есенцію (70%) замість звичайного оцту (9%). Якщо ви хоч трохи не розрахуєте дозування оцтової кислоти, то зіпсуєте всю консервацію.

Листя

Листки, що мають дубильні речовини - такі як листя дуба, вишні смородини - часто є складовими рецептів. З ним теж варто бути обережними, але їх дуже легко недостатньо добре помити перед тим, як закладати в банку.

Цибуля

Вона часто є частиною консервації. Однак мало хто знає, що не всі сорти цибулі підходять - обирайте лише ті, що призначені для зимового зберігання.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

З цими порадами ваші заготівлі будуть смачними і вдалими. Також ми розповідали, як готувати соус ткемалі зі слив.