Ви не знали, що картопля може бути такою вишуканою: рецепт розкішної французької страви

Рецепти
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

Ми розповідали, як приготувати смачні деруни з сирно-грибною начинкою. Тепер ділимось рецептом набагато розкішнішої страви, в основі якої також лежить звичайнісінька картопля

Ніжні тоненькі кружальця картоплі в ароматному вершковому соусі з хрумкою сирною скоринкою можуть стати ідеальним гарніром до будь-чого. Рецептом поділились на порталі “Порадниця” .

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Інгредієнти:

  • 600 г картоплі

  • 200 мл жирних вершків (33%)

  • 200 мл молока

  • 100 г твердого сиру

  • 2 зубчики часнику

  • сіль

  • шматочок вершкового масла

Спосіб приготування:

  1. Картоплини середнього розміру ретельно миємо та чистимо. Нарізаємо всю картоплю кружальцями по 2—3 мм. Нарізка картоплі - дуже важливий етап, шматочки мають бути однаковими. Надто тонко (щоб пластинки просвічували) нарізати не варто, але й товсто теж не потрібно.

  2. Часник пропускаємо через прес або подрібнюємо будь-яким іншим чином. Сир натираємо на середній тертці. Бажано, щоб це був один із твердих сортів.

  3. У каструлю наливаємо вершки та молоко, додаємо часник, сіль. Доводимо до кипіння, викладаємо картоплю. Варимо на середньому вогні під кришкою 7—12 хвилин.

  4. Форму щедро змащуємо маслом. Всю картоплю викладаємо у форму, максимум у два шари.

  5. Спершу викладаємо половину в один шар у вигляді черепиці, солимо. Тоді викладаємо другу половину і знову солимо. Заливаємо все вершковою сумішшю, в якій варилася картопля.

  6. Посипаємо сиром. Запікаємо в заздалегідь розігрітій до 180 градусів духовці 15—20 хвилин.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Виходить неймовірно ніжно та ароматно. Ми ділились ще одним рецептом дуже смачного картопляного гарніру.