“Хризантема”, що стане окрасою будь-якого столу: цей салат гості з’їдять, як тільки ви відвернетесь (РЕЦЕПТ)

Рецепти
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

Салати, які красиво викладаються, завжди в центрі уваги на святковому столі. Якщо ви вже готували “Соняшник” , і хочете спробувати щось таке ж ефектне, але інше, зверніть увагу на наступний рецепт.

Продукти у ньому теж викладаються шарами, кожен шар просочується майонезом. Секрет особливої краси цього салату - у “чипсовому” декорі, який робить страву схожою на розквітлу хризантему, звідси й назва.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Інгредієнти:

  • Копчена куряча грудка - 250 г

  • Яйце куряче - 4 шт

  • Консервована кукурудза - 150 г

  • Печериці мариновані - 100 г

  • Картопляні чіпси - 50 г

  • Майонез - 140 г

Спосіб приготування:

  1. Готову копчену курячу грудку нарізаємо кубиком. За бажання її можна замінити відвареним курячим філе - буде смачно, але не так ароматно.

  2. Одразу формуємо салат. М’ясо викладаємо першим шаром на пласку тарілку. Зверху наносимо шар майонезу.

  3. З грибів зливаємо маринад, трохи просушуємо на серветках. Нарізаємо їх пластинками та викладаємо на курку. Також змащуємо майонезом.

  4. Кукурудзу з банки перед додаванням слід спершу перекинути на сито, щоб весь маринад стік. Сухі зерна кукурудзи викладаємо на гриби. Зверху знову змащуємо.

  5. Попередньо відварені яйця чистимо та відокремлюємо білок від жовтка. Наступним шаром викладаємо білки, натерті на тертці. Змащуємо майонезом.

  6. Жовтки теж натираємо, присипаємо ними верхівку салату. Ставимо в холодильник на годину-дві, щоб просочився.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Перед самою подачею вставляємо чипси, щоб вийшла квітка хризантеми. Також ми ділились рецептом популярного салату “Курочка під кайфом” .