Дуже смачна і ситна страва з картоплі: повноцінний обід дуже швидко і просто (РЕЦЕПТ)

Рецепти
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

ліниві вареники
Факти / Страва дуже смачна і апетитна

П​роста і смачна страва

Ми розповідали, як приготувати особливо смачне картопляне пюре. Але іноді хочеться чогось особливого. В такому випадку вам сподобається наступний рецепт.

Ліниві вареники – це не просто смачна та ситна страва, а й справжня паличка-рятівниця, коли потрібно швидко приготувати щось для себе або для всієї родини. Цей рецепт максимально простий, адже він не потребує багато часу та інгредієнтів. Як їх приготувати, розповіли на Pixelinform.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Інгредієнти:

  • 4 картоплі

  • 50 г борошна

  • 1 яйце

  • сіль та спеції до смаку

Спосіб приготування:

  1. Доведіть воду до кипіння, посоліть до смаку і варіть картоплю до готовності (близько 20 хвилин). Злийте воду з картоплі, трохи її охолодіть і розімніть товстушкою або перетріть через сито.

  2. До пюре додайте яйце, сіль, спеції і борошно. Замісіть м'яке тісто, яке не липне до рук. Якщо тісто вийшло занадто липким, додайте ще трохи борошна.

  3. Сформуйте вареники. Розділіть тісто на кілька частин, сформуйте з них ковбаски та наріжте їх на шматочки товщиною близько 2 см.

  4. Доведіть воду до кипіння, посоліть і киньте в неї вареники. Варіть їх протягом 2-3 хвилин після спливання на поверхню.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Готові вареники подавайте зі сметаною, зеленню, обсмаженою цибулею або будь-яким іншим соусом на ваш смак. Ліниві вареники можна заморозити. Для цього розкладіть їх на деко, застелене пергаментом, заморозьте, а потім перекладіть у пакет або контейнер. Також ми розповідали, який один інгредієнт зробить картоплю смачнішою.