Що робити, якщо на супі з'явилася піна? Причини виникнення такої неприємної проблеми + просте рішення

Рецепти
Софія Мельник

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

Як зварити ідеальний бульйон і чому з'являється "шум"
Чому утворюється піна на супі. Фото: thelemonbowl

Розповідаємо, як виправити цю неприємність та що робити, щоб така ситуація більше не повторилася

Суп починається з бульйону, але бульйон чомусь почався… з піни! Обід скасовується? Ні, звичайно. Розбираємось, чому так вийшло і що з цим тепер робити.

Головне – ця піна безпечна. Якщо м'ясо було свіже і зберігалося як слід, її поява не обіцяє нічого поганого. Вся справа в особливостях приготування та будови того, з чого ви зібралися готувати основу для супу.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Що саме збирається на поверхні бульйону?

Піна, якою покривається суп у каструлі, виглядає не дуже апетитно, але це точно не пил чи забруднення. Подивіться на колір:

  • якщо вона темна , то це кров, яка залишилася у волокнах. Від температури вона згортається і набуває такого кольору.

  • якщо біла – білок, який через ту ж таки температуру згорнувся. Ви спостерігаєте це щоразу, коли при варінні лопається яйце і у воду потрапляють тоненькі нитки білка.

Видаляти піну чи ні, справа ваша. Головне, що вона не є небезпечною і страві не нашкодить.

Чому з'являється піна?

Тому що ви поклали м'ясо у холодну воду. Білок згортається при нагріванні та потрапляє у воду. Якщо покласти м'ясо в окріп, майже все, що в ньому є, залишиться у шматку. Це не означає, що класти в холодну воду не можна. У такому разі бульйон насправді вийде найнасиченішим.

А щоб не прибирати піну, покладіть у воду разом із м'ясом очищену цибулину. Якщо ж хочете приготувати легкий бульйон, то спочатку дайте закипіти воді.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми також розповідали про одну велику помилку , якої припускаються багато господинь під час приготування супу. Що саме вони роблять не так - дізнавайтеся разом із Хочу!