Кухня буде сяяти від чистоти: потрібна лише сода і олія

Лайфхаки
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

ЗЗасіб від жиру на кухонних шафах
Відмити жир на кухонних шафах. Фото: promini.info

Прибирання кухні після приготування їжі здатне забрати останні сили господинь

Багато побутових підказок можуть спростити прибирання і заощадять сили. А от, щоб помити кухонні шафки від липкого шару жиру доведеться витратити значно більше часу.

Боротьба з жиром і брудом на кухні триває досить давно. Багато різних спеціалізованих засобів лише злегка покращують прибирання. Тому господині знайшли відмінний засіб відмивання кухонних меблів до блиску за допомогою олії та соди. Як упорядкувати кухню за допомогою соди з олією, розповідаємо далі.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Це надзвичайно простий, але напрочуд ефективний спосіб, а отриманий результат дозволить насолоджуватися чистими шафами довгий час. Спочатку потрібно приготувати пасту для очищення.

Як зробити пасту для очищення

Для цього підійде найдешевша олія. Беремо 100 мл олії та 200 г харчової соди. Добре розмішуємо, щоб не лишилося грудок. За допомогою губки чи ганчірки наносимо на липку поверхню. Можна змивати практично одразу, адже жир буде розчинятися прямо на очах.

Поверхня шафок буде чистою та не липнутиме, а жир та бруд зникнуть без сліду. Можна робити таке очищення раз на тиждень, щоб не допускати появи жиру після приготування їжі.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розповідали, як захистити поверхні шафок від пилу. З таким способом вони завжди залишатимуться чистими.