Фрукт, який відмиє витяжку до ідеалу: розчиняє жир та позбавляє бруду

Лайфхаки
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Зображення чистої кухні і чорної витяжки
Фото: hibiny

Відмити застарілий жир на витяжці допоможе один фрукт

Деякі кухонні прилади здатні притягувати до себе жир, бруд і нагар накопичуючи їх  у величезній кількості. Навіть, якщо помити витяжку чи духовку хімічними засобами кілька разів підряд, вона залишатиметься жирною та прилипатиме при спробі доторкнутися до її поверхні.

Але за допомогою одного дивовижного фрукта ви з легкістю забудете про нагар і жир на витяжці та в місцях накопичення жиру. Як з легкістю подолати кухонні неприємності та зробити прибирання максимально швидким і ефективним, розповідає ukr.media.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Для цього способу нам знадобиться лимон. Ми звикли вживати його для десертів, чаю та випічки та мало людей здогадуються, що цей фрукт має чудові властивості боротися з жиром і нагаром.

Якщо забруднення незначні, знадобиться один лимон. А при застарілих відкладеннях потрібно взяти 2 плоди. Розріжте лимон і рясно натріть витяжку соком. Залиште діяти на 20-25 хвилин. Цього часу вистачить, щоб жир розчинився, розм'як і легко прибирався. Потім вимийте витяжку мийним засобом і насухо витріть поверхню.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Крім чистоти і відсутності жиру, кухня наповниться приємним ароматом цитрусів . Тому не потрібно використовувати додаткові ароматизатори повітря.