Лише найкращі господині знають таємниці приємного аромату: 4 секрети позбутися неприємного запаху одягу

Лайфхаки
Софія Мельник

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

Способи прибрати запах з одягу
Прибрати запах з одягу. Фото: Хочу!

Одяг завжди приємно пахнутиме, якщо знатимете цікаві лайфхаки

Позбутися неприємного смороду від одягу просто лише на перший погляд. Але навіть прання кілька разів поспіль на високих температурах може не дати відповідного результату. Але на допомогу можуть прийти народні способи перевірені дбайливими господинями.

Від довгого перебування у шафі, купований в секонд-хенді чи навіть новий одяг може мати неприємний аромат. Тому потрібно якнайшвидше від нього позбутися. Як це зробити у найпростіший спосіб, розповідаємо далі.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Оцет

Такий спосіб чудово прибирає неприємні запахи з одягу. Наливаємо у миску теплу воду (5 л) та додаємо 100 мл оцту. Розмішуємо і залишаємо на ніч. Далі відправляємо у пральну машинку з мийним засобом.

Газети

Беремо речі, які смердять, та добре загортаємо у кілька шарів газети. Чекаємо 24 години і перемо, як звичайно.

Сода

На ніч залишаємо одяг у розчині соди з водою. Зранку кладемо речі у пральну машинку і засипаємо у відсік для прального порошку 200 г харчової соди. Сушимо на свіжому повітрі.

Сіль

Найкраще впорається зі специфічним запахом поту, який не зник після прання. У миску насипаємо 100 г солі та наливаємо 5-7 л води. Розмішуємо та залишаємо на 12 годин. Далі перемо, як звичайно.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розповідали, як позбутися запаху поношеного одягу. Адже куповані у секонді речі можуть довго не вивітрюватися.