Макіяж, який омолодить за лічені секунди: лайфхаки для жінок за 50

Макіяж
Тетяна Мальцева

Тетяна Мальцева

Фріланс-редакторка

Секрети вікового макіяжу
Як стати молодше за допомогою макіяжу. Фото: freepik.com

Хочете стати молодшими на кілька років всього за кілька секунд? Тоді обов’язково спробуйте ці лайфхаки в макіяжі

Багато жінок за 50 років ігнорують щоденний макіяж. Або роблять його неправильно, тим самим лише підкреслюючи всі недоліки вікової шкіри. Це дві крайнощі, в які не треба впадати, особливо в зрілому віці. Необхідно просто навчитися робити макіяж для вікової шкіри правильно.

Деякі прийоми, які використовують візажисти в макіяжі молодих дівчат, застосовувати взагалі не варто. А є такі лайфхаки, які омолодять вас за лічені секунди, стверджує джерело Glavred. Вони можуть прибрати кілька років, зробити невидимими недоліки шкіри, замаскувати зморшки, підтягнути овал обличчя і зробити свіжим погляд.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Щоб зробити обличчя молодшим і відвернути увагу від вікових змін шкіри потрібно добре попрацювати над трьома зонами: обличчям (власне, тон шкіри), бровами та очима.

💎 Обличчя

Для початку важливо розуміти, що віковій шкірі необхідне сильне зволоження. Без добре зволоженої та гладкої шкіри ми нікуди далі не просунемося, хоч би яку декоративну косметику не вибрали. Не ігноруйте цей крок у догляді за шкірою та пийте більше води.

Для створення тону обличчя використовуйте рідкі тональні креми, що добре зволожують. Уникайте матуючих кремів і пудри, вони лише підкреслять зморшки. Використовуйте також засоби з ефектом сяйва – трохи бронзера чи хайлайтера ще нікому не зашкодили.

Нанесіть легкі рум'яна на верхню частину вилиць. Вибирайте дуже світлі, краще кремові. З відтінків використовуйте рожеві та персикові. Темних, червоних та сливових рум’ян однозначно варто уникати.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

💎 Брови

З віком бровам потрібно приділяти все більше уваги. Овал обличчя з часом опускається, шкіра втрачає свою еластичність, куточки очей та зовнішня частина брів починають «дивитись униз». Потрібно обрати таку форму брів, щоб підняти повіку і зробити погляд більш відкритим.

Брови не повинні бути перещипаними ниточками. Але й надто густі брови, які так йдуть молодим, виглядатимуть на віковому обличчі недоречно. Обирайте золоту середину – невелику ширину брови, природні (НЕ темні відтінки) та добре промальований фон.

💎 Очі

У віковому мейк-апі варто більше підкреслити очі, аніж губи. Губи краще залишити нейтральними, підкресливши їх помадою природного або нюдового відтінку. А ось очі потрібно виділити на обличчі, але в жодному разі не яскравими або занадто темними тінями, і обійшовшись без чітких стрілок.

Відеоблогерка Ніколь Джонсон, яка спеціалізується на макіяжі для жінок похилого віку, поділилася на своєму Youtube-каналі чудовим відео з описом, як потрібно підкреслювати очі у віковому макіяжі. Це і буде головним лайфхаком для моментального омолодження та надання погляду ясності та свіжості.

 

Крок № 1. Нанесіть на повіки пудрові тіні або пігмент, обов'язково дуже світлий і трохи матуючий. Він заповнить усі зморшки та заломи на повіках і висвітлить шкіру.

Крок № 2. Нанесіть на верхню повіку по лінії зростання вій тонку лінію тінями. Використовуйте натуральні відтінки: графіт, коричневий, приглушений фіолетовий.

Крок № 3. Цими ж тінями за допомогою тонкого пензлика проведіть далі по зовнішньому куточку ока і виходячи за його межі, малюючи розтушовану стрілку. Забудьте про підводки!

Крок № 4. Візьміть олівець того ж відтінку, що й тіні. Промалюйте олівцем тонку лінію на внутрішній повіці (але ТІЛЬКИ НА ВЕРХНІЙ) вздовж лінії зростання вій.

Коли я роблю макіяж жінкам у віці, особливо для зйомок, при яскравому світлі помічаю одну особливість. У всіх жінок після 50-ти проглядається дуже чітка світла лінія на внутрішній верхній повіці. Вона контрастує з темними віями та з білком ока. Тому її краще замаскувати. Для цього я використовую темний олівець, проводячи ними всередині верхньої повіки під віями
каже Ніколь Джонсон

Не використовуйте цей трюк на нижній внутрішній повіці, хоча такий прийом також поширений. Але він тільки зробить очі меншими, тоді як олівець на верхній внутрішній повіці, навпаки, розкриє погляд. Зливаючись з розтушованою тіньовою стрілкою на верхній зовнішній повіці, це допоможе зробити обличчя молодшим і свіжішим.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Нічого складного, правда ж? Вам не потрібно витрачати на повсякденний макіяж багато часу. Добре попрацюйте зі шкірою обличчя, підкресліть брови та скористайтеся трюком з олівцем на очах. Ви відразу ж виглядатимете на пару років молодше! Нагадаємо, раніше ми розповідали про те, як швидко зробити макіяж зранку і зекономити час.