Назвали ідеальне місце для зберігання бананів, і воно може здивувати

Їжа
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

як правильно зберігати банани
Як їх правильно зберігати. Фото: Freepik

Куди покласти банани, які принесли додому

Ми розповідали, що варто покласти в банку з сушеними грибами, щоб вони краще зберігались. Тепер поговоримо про те, куди краще покласти придбані банани.

Зазвичай банани вважають за краще зберігати або в холодильнику, або на підвіконні. Однак ні той, ні інший спосіб не є правильним. Розповідаємо про це разом із Ukr.Media.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Куди покласти банани, щоб краще зберігались?

Хоча багато хто звик зберігати банани на кухонному столі, це в багатьох випадках не найкраще рішення. Просто покласти їх на стіл можна, але не кожне місце зберігання підходить. Висока температура та пряме сонячне світло прискорюють процес дозрівання, і банани швидко псуються, втрачаючи свій смак. 

Для збереження свіжості бананів потрібні прохолодні, темні умови з помірною вологістю. Здавалося б, в такому випадку краще всього підходить холодильник, однак це теж погана ідея. Низька температура може погіршити смакові якості фрукта.

Зберігайте банани при кімнатній температурі, але не на сонці. Ідеально підійде поличка, куди не потрапляють прямі сонячні промені.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Уникнення прямих сонячних променів та різких перепадів температури допоможе зберегти свіжість і смак ваших бананів набагато довше. Також ми розповідали, що варто додати до кави для кращого смаку та аромату.