Не дозволяйте дрібницям псувати ваше життя: 7 золотих правил Дейла Карнегі

Особистісний розвиток
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Поради для життя від Дейла Карнегі
Золоті правила Дейла Карнегі. Фото: 1plus1.ua

Іноді для щастя потрібно зовсім небагато

Дейл Карнегі відомий своїми лекціями та публікаціями з самовдосконалення. Його досвід і знання людської психології допомогли багатьом людям у світі почати жити повноцінно і не хвилюватися через дрібниці.

Якщо ви прагнете почати жити повноцінним життям, варто прочитати його книгу “Як перестати хвилюватися і почати жити”. Ми розповімо про дієві ключові правила від Дейла Карнегі, які справді допомагають.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Живіть сьогодні і зараз

Минуле і майбутнє важливе, але потрібно зосередитися на повноцінному житті саме сьогодні. Дейл Карнегі наголошує, що треба цінувати кожну мить і не дозволяти минулому отруювати своє життя.

Аналіз ситуації та прийняття рішень

Коли людина зіштовхується з якоюсь проблемою, не потрібно негайно намагатися розв’язати її. Спочатку потрібно все зважити і обдумати, проаналізувати наявні факти, а тоді почати шукати рішення не витрачаючи емоції на зайві хвилювання.

Прийняти те, що має статися

Є речі, які знаходяться за межами нашого впливу та контролю. Карнегі радить не витрачати зусилля та енергію на те, що неможливо змінити.

Не перебільшувати масштаб проблеми

Будь-яку ситуацію буде значно легше прийняти, якщо подивитися на неї з усіх сторін та поставити себе на місце іншої людини. Відсторонений аналіз може показати, що все не так погано, як уявляється.

Головне - зосередитися на позитиві

Слабкості та невдачі не мають бути у пріоритеті. Намагайтеся зосередитися на сильних сторонах і шукайте позитив у всьому навколо вас.

Займіть себе

Людина, яка нічим не займається, схильна до тривоги, сум’яття та невизначеності. Щоб відволікатися від негативних думок потрібно знайти заняття до душі і знімати стрес з його допомогою.

Не можна дозволяти дрібницям псувати життя

Неприємності та розчарування бувають завжди, але не можна дозволяти їм впливати на свій настрій. Все проходить, тому варто не нервуватися, а лише трохи зачекати.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розповідали, як повернути мотивацію у своє життя. Це спрацює, якщо людина дійсно прагне змін.