Ні в якому разі не робіть це, щоб не зламати техніку: які прилади не переживуть підключення до генератора

Гаджети та авто
557
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Не всю техніку можна під'єднати до генератора
Прилади, які не підключають до генератора. Фото: ek.ua/ua

З частими відключеннями світла люди все частіше прагнуть придбати генератор

Більшість побутової техніки не може працювати без світла. Регулярні відключення світла вже стали невіддільною частиною життя українців. Щоб забезпечити собі комфортне життя люди скуповують генератори та павербанки. Але потрібно знати, що зовсім не усі побутові прилади можна підключати до генератора.

Генератор допомагає пережити відключення та спокійно працювати. Тому, щоб не зламати свою побутову техніку, варто знати, які прилади просто не “переживуть” підключення до генератора, розповідає kjrsupply.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Генератори - це лише тимчасове рішення при відключенні електроенергії. Але не всі генератори однакові, і їхній вплив на електроніку може відрізнятися залежно від кількох факторів. Одна з головних проблем полягає в якості електроенергії, виробленої генератором.

Які прилади не можна підключати до генератора

  • Чутливу електроніку, наприклад телевізори та ноутбуки. Однак перед тим, як зважитися під'єднати телевізор або комп'ютер до генератора, перевірте, чи оснащений він стабілізацією напруги.

  • Холодильник. Він надзвичайно чутливий і потребує постійного подання стабільного струму.

  • Промислові обігрівачі і електричні плити. Це пристрої, які потребують високого рівня енергії.

  • Техніка без вбудованого захисту від перевантаження і занадто чутливі прилади. У кращому випадку вона не включиться, у гіршому - перегріється та зламається.

Побутова техніка – що можна під'єднати до генератора

Якщо у вас є лише однофазний генератор, його потужність дозволить вам щодня використовувати більшість пристроїв, підключених до домашньої установки. Це електричні пристрої, такі як електрочайник, аудіовідеотехніка мікрохвильова піч, барабанна сушарка.

Генератор є неоціненним обладнанням на будівельному майданчику. Серед пристроїв він здатний забезпечити альтернативним живленням машини для різання, зварювання, бетономішалки, опалювальне обладнання. Він також забезпечує освітлення та кондиціонування повітря навіть у разі відключення електроенергії.

Потрібно пам’ятати, що Не всі пристрої можна під'єднати до генератора одночасно. Кількість пристроїв, які можна приєднати до генератора одночасно, залежить від його потужності. Інформацію про номінальну вихідну потужність можна знайти на паспортній табличці, прикріпленій до корпусу пристрою.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми писали, як зберегти продукти під час тривалих відключень світла. Якщо знати правила, можна подовжити термін зберігання багатьох продуктів.