Вчимо дітей писати: як це зробити і зі скількох років

Діти
Дарія Кириленко

Дарія Кириленко

Редактор стрічки новин

Чимало батьків бажають якомога раніше навчити своїх дітей писати літери і цифри. Але навіть повторюючи їхнє написання та звучання, малеча не завжди усвідомлює, що саме вона вчить. Раніше ми писали, як легко навчити дитину таблиці множення, а тепер розкажемо, коли час подумати про письмо.

Починати вчити письму дітей варто не раніше 4 років, пише shkolyar.org.ua. У 3 роки давайте дітям ліпити з пластиліну, малювати і вирізати різні фігури з паперу та картону.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Щоб навчити дитину писати, потрібно підготувати її до навчання, після чого уже починати вчити. Підготовка триває біля 3-х років. Найкращий вік — від 3 до 5 років. Уже з 5 років можна вчити писати.

Перед тим, як взяти ручку, дитина повинна навчитися користуватися ножицями, ліпити з пластиліну, складати мозаїку та малювати олівцями.

Вчимо дітей писати: як це зробити і зі скількох років - фото №1

Зверніть увагу на кольорові олівці. Не беріть круглі, найкращий варіант для дитини — тригранні. Завдяки граням дитині легко пояснити, як правильно тримати олівець пальчиками.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Коли підготовка успішно завершена, приступайте до навчання. На альбомних аркушах пишіть спочатку елементи букв, складаючи їх докупи в саму букву. Поясніть, що таке рядок і як на нього ставити літери.

Раніше ми писали про розвиваючі іграшки для найменших дітей. Експерт розповів, що купити малюку, якому ще немає 2 років.

Фото: Freepik