Мінсоцполітики затвердило новий "Пакунок малюка": що до нього входить у 2024 році

Діти
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Готуючись стати батьками потрібно знати багато важливої інформації. Зараз багато потрібних речей можна дізнатися за допомогою інтернету. Як готуватися до пологів, правильне харчування, необхідні щеплення та що потрібно дитині з народження.

Міністерство соціальної політики України затвердило вміст "Пакунка малюка", у якому побільшало товарів, що мають попит, інформує пресслужба міністерства.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Мінсоцполітики затвердило новий "Пакунок малюка": що до нього входить у 2024 році - фото №1

Бебі-бокси були запроваджені у 2018 році у межах пілотного проєкту Уряду України, Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) та Управління ООН з обслуговування проєктів (ЮНОПС). За весь час пакунки отримали близько 700 тис. батьків. Метою програми було підтримати  родину новонародженого та допомогти їй  забезпечити належний догляд за немовлям.

Право на "Пакунок малюка" мають також й усиновлювачі, опікуни, прийомні батьки, батьки-вихователі або патронатні вихователі, іноземці та особи без громадянства, які перебувають на території України на законних підставах, а також особи, яких визнано в Україні біженцями або особами, які потребують додаткового захисту, що народили дитину, зазначає міністерство.

Міністерство соціальної політики затвердило своїм наказом №1 від 2 січня 2024 року скоригований вміст "Пакунка малюка", який зараз проходить процедуру державної реєстрації,

- ідеться в повідомленні, розміщеному на сайті міністерства.

У зв'язку зі зростанням прожиткового мінімуму вартість бебі-боксу також зросте до  7689 грн та становитиме три розміри прожиткового мінімуму для дітей віком до 6 років.

Повідомляється, що в оновленому пакунку збільшиться або буде додано необхідні товари, такі як: багаторазові вологостійкі пелюшки, теплий одяг для немовлят (шапочки та чоловічки), збільшено розмір пледа-ковдри для зручнішого використання, натомість зменшено кількість одягу найменшого розміру, з якого малята швидко виростають.

Загалом у так званий "пакунок малюка" входить 90 засобів та виробів. Це:

  • підгузки;

  • пелюшки;

  • ковдри;

  • матрац;

  • рушник;

  • засоби гігієни;

  • іграшки тощо.

Кожні 4 роки склад пакунка має переглядатися. При комплектації враховується думка батьків, представників ЮНІСЕФ та експертів Мінсоцполітики.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми писали про питання, на які мають дати відповідь майбутні батьки . Це допоможе визначити їхню готовність до батьківства.