Ходити на гурток разом із дитиною — нормально чи ні? Відповідь Дмитра Карпачова

Діти
Дарія Кириленко

Дарія Кириленко

Редактор стрічки новин

Часто спортивні або творчі смаки батьків та дітей співпадають. Чимало матусь і бабусь хочуть ходити на гуртки разом зі своїми дітьми, вважаючи це нормальним. Раніше ми писали про важливі кроки для виховання успішних дітей , а тепер розкажемо, чи дійсно дитині буде комфортно, якщо за нею всюди ходитиме “хвостик” у вигляді мами чи бабусі.

Психолог Дмитро Карпачов розповів, чи варто батькам відвідувати гуртки разом зі своїми дітьми, повідомляє пресслужба СТБ . Експерт поділився цінними порадами та лайфхаками про виховання дітей.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Зі слів психолога, ходити на гуртки з дітьми — нормально, якщо обох це по-справжньому влаштовує. Сумісні заняття корисні та мотивують до саморозвитку. Але це залежить від різних факторів.

Все залежить від віку та особливостей характеру. Якщо ви бачите, що дитина на тренуванні за вашої присутності поводиться скуто або напряму говорить, що не хоче разом з вами займатися, краще знайдіть собі інший гурток. Важливо, щоб заняття спортом не пов’язувались в уявленні дитини з відчуттям дискомфорту,

– пояснив Дмитро Карпачов.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Нагадаємо, раніше ми писали про кишенькові гроші для дитини. Психолог розповів, чи варто їх давати взагалі, і з якого віку.

Фото: Trisha Enriquez