9 товарів, які полегшать життя вагітним та молодим мамам

Діти
Софія Мельник

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

Тут - майже все, що конче необхідно жінці у цей особливий період життя✨

Вагітність та народження малюка — захопливий та водночас сповнений викликів етап у житті. З появою дитини з’являється і багато турбот, та, на щастя, існує чимало корисних товарів, які допоможуть молодій матусі впоратись з новими обов’язками та вивільнити час для себе 🤍

Однак з таким різноманіттям доволі легко заплутатись: що насправді стане у пригоді, а що — буде припадати пилюкою на поличці? Разом з маркетом повсякденних штук MAUDAU ми створили добірку продуктів, які точно знадобляться до та після народження малюка.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

1️⃣ Олія для профілактики розтяжок

Розтяжки — поширена проблема під час вагітності. Їхня поява залежить від багатьох факторів, але дуже часто вони можуть залишати сліди на багато років та викликати дискомфорт. Щоб уникнути появи розтяжок, можна використовувати спеціальні олійки. Вони роблять шкіру більш еластичною і зволоженою, а натуральні інгредієнти працюють ефективно і безпечно для майбутніх мам.

2️⃣ Подушка для вагітних

Дискомфорт під час сну та відпочинку — ще один виклик, з яким стикаються майбутні мами. На допомогу прийде подушка для вагітних, яка забезпечує підтримку спини та живота. З нею знайти зручну позу для сну набагато простіше. Щобільше, подушка знадобиться і після народження немовляти, адже її можна використовувати і для комфортного годування.

3️⃣ Слінг

Дитинка потребує багато уваги, деякі немовлята взагалі можуть засинати тільки на руках. Незамінною річчю у таких умовах стає слінг, який надає мамі можливість займатися іншими справами, поки дитина знаходиться поряд. При цьому слінг забезпечує комфорт і безпеку для малюка, який постійно відчуває материнське тепло.

4️⃣ Молоковідсмоктувач

Цей пристрій спрощує грудне вигодовування, дозволяючи мамі накопичувати запас молока або знімати дискомфорт під час годування. Зціджування молока — один з ефективних способів залишати дитину на грудному вигодовуванні та при цьому мати час для себе. Вдалим вибором стане акумуляторний молоковідсмоктувач: він не потребує розетки та дозволяє мамі пересуватися по квартирі.

5️⃣ Музичний мобіль

Легкий і компактний мобіль із заспокійливими мелодіями стане в пригоді для заколисування малюка, особливо під час поїздок. Мобіль може відтворювати приємні мелодії та білий шум, а ще — має сенсор, який автоматично вмикає музику, як тільки дитинка починає плакати.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

6️⃣ Відеоняня

З одного боку, хочеться мати час на домашні справи та догляд за собою. З іншого — складно залишити дитину на відстані, це викликає тривогу. Є вихід — відеоняня. Пристрій дозволить мамі слідкувати за малюком, займаючись справами в іншій кімнаті, і водночас бути спокійною за його безпеку.

7️⃣ Молочко для тіла

Після вагітності через гормональні зміни шкіра може ставати сухою та втрачати пружність. Молочко для тіла відновить її м'якість та зволоженість та подарує молодій мамі цінні хвилини догляду за собою.

8️⃣ Заколисуючий центр

Заколисати дитину може бути тим ще викликом. Часто мами відчувають нестачу часу на відпочинок та особисті справи через постійну необхідність колихати дитину на руках. Спеціальний заколисуючий центр може взяти цю функцію на себе: він автоматично гойдає дитину та створює комфортну атмосферу для сну малюка, імітуючи мамині рухи. Малюк отримує комфортний сон, а матуся — більше вільного часу.

9️⃣ Кокон або позиціонер

Немовлята, особливо у перші місяці життя, потребують особливих умов для комфортного сну. Щоб підтримувати правильне положення тіла дитини, можна використовувати кокон, який забезпечує анатомічну підтримку. Завдяки цьому малюк може спати безпечно та комфортно як вдома, так і під час поїздок.

Ці товари допоможуть молодим мамам зробити період догляду за малюком більш комфортним і приємним, забезпечуючи не лише зручність для малюка, а й час для турботи про себе. Адже новоспеченим мамам важливо не забувати про власне самопочуття та відпочинок, що своєю чергою допоможе бути ще більш уважними й енергійними для догляду за дитиною.

Кожен із цих продуктів створений з урахуванням потреб як малюка, так і мами, щоб полегшити щоденну рутину, зменшити фізичне навантаження та подарувати більше моментів для насолоди материнством. Адже перші місяці життя дитини – це особливий час, який хочеться присвятити ніжним обіймам, турботі та створенню сімейного затишку. І правильні засоби можуть зробити цей період більш гармонійним і збалансованим 🥰😌

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми також розповідали, чи можна мамі плакати при дітях, показуючи власну вразливість. Відповідь на це питання дає психологиня, пояснюючи, чому робити потрібно саме так і ніяк інакше, і як будь-які інші сценарії можуть негативно відобразитися на дитині згодом.