Кохання може набриднути? Ось, що допоможе уникнути цього

Ми та чоловіки
Софія Мельник

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

щаслива пара обіймається фото
Фото: unsplash.com

Як вберегти кохання та не набриднути коханому знає редакція Хочу!

Кохання дійсно може набриднути та закінчитися. Але якщо знати, яких помилок слід уникати, можна вберегти почуття та стосунки. Хочу! ділиться порадами, які в цьому допоможуть.

Як вести себе з коханим, щоб йому не набриднути: поради для міцних стосунків

Зазвичай стосунки починаються зі шквалу пристрасті, але такий високий рівень радості та новизни просто не може тривати вічно, каже виданню bustle.com психотерапевтка Джулі Вільямсон

Related video
ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

За словами докторки та експертки зі стосунків Маріси Т. Коен, після "медового місяця" пари переходять до фази глибшого пізнання, яка для деяких може здатися "нудною" та "набридливою". Але є способи обійти це. Від обох у пари залежить, чи будуть ці спроби успішними.

Не зводьте розмови до поверхневих тем

Багато пар припускаються помилки, ведучи лише поверхневі розмови. Вони говорять про день, погоду і те, що робили на роботі, але ніколи не заглиблюються глибше. За словами Коен, це звичка, яка може легко створити відчуття роз'єднаності - і навіть нудьги - адже партнери ніколи не говорять про щось нове.

Не відмовляйтесь від особистих цілей

Звичайно, хоча інвестиції у стосунки забирають багато часу та енергії, це не означає, що потрібно забувати або відкладати свої особисті цілі. 

Не відмовляйтесь від хобі

Коен каже, що цей пункт, крім хобі, також може включати догляд за собою — медитацію, ведення щоденника, піші прогулянки — все, що приносить задоволення. 

Не робіть все разом

Ви любите свого партнера і хочете проводити з ним кожен день, але це не означає, що ви маєте стати однією людиною і не мати власних справ.

Коли ви проводите переважну більшість часу з однією людиною, легко втомитися від спілкування з нею, 
— розповідає Джонатан Беннетт, сертифікований консультант.

Відвідуйте різні місця

Завжди приємно бути завсідником місцевої кав'ярні або улюбленого ресторану. Але важливо цілеспрямовано виходити із зони комфорту в парі та пробувати щось нове. Це зближує.

Не чекайте, що нудьга просто зникне

Медовий місяць, він же перші дні побачень, коли все здається захоплюючим і новим, просто не може тривати вічно. Але якщо ви очікуєте цього, особливо не докладаючи жодних зусиль, нудьга неминуче настане.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Не забувайте, що вас зблизило

Щоб ніколи не сприймати стосунки як щось само собою зрозуміле, не робіть помилки і не забувайте, чому ви і ваш партнер закохалися. Якщо ви відчуваєте, що кохання вислизає, перегляньте всі причини вашої сумісності. Також можна спробувати повернутися до перших днів, відтворивши ваше перше побачення.

Раніше ми ділилися порадами для тих, хто хоче повернути колишнього. В цій справі найголовніше — зрозуміти, чи потрібно вам входити двічі в одну річку.