Двічі в одну річку: поради для тих, хто хоче повернути колишнього коханого

Ми та чоловіки
Тамара Черкасова

Тамара Черкасова

Журналістка

щаслива пара фото
Фото: unsplash.com

Як повернути колишнього та чи варто це робити взагалі?

Не має значення, як довго чи коротко тривали стосунки — знайомство з людиною, вивчення її симпатій, антипатій та дратівливих дрібних дивацтв часто заважає повністю відпустити її. Отже, ідея відновити стосунки з колишнім — цілком нормальна для більшості людей.

Як повернути коханого: думка експертів

Якщо причини для повернення до колишнього переважають ті, що призвели до розставання, можливо, варто переглянути минулі стосунки та спробувати все повернути, кажуть експерти видання verywellmind.com .

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Коли варто повертатися до колишнього

Окрім пурхання метеликів у животі, того, як сильно ви сумуєте за ним після довгого робочого дня, або того, наскільки чудовим був секс, існують і більш вагомі мотиви, які варто врахувати, перш ніж вирішити повернутися до колишньої коханої людини.

Перш ніж думати про те, як повернутися до колишнього партнера, ви повинні бути на 100% впевнені, що робите це з правильних причин. Ось вони:

  • Стосунки можна виправити

  • Всі сторони змінилися на краще

  • Ви можете відновити довіру

Якщо ж ви вирішили відновити стосунки з колишнім, останнє, чого хочеться — це припуститися тих самих помилок, які призвели до розриву стосунків першого разу. Тож варто вдатися до обережних кроків:

Не поспішайте

Розуміємо, що останнє, що ви хотіли б почути, — це порада зробити паузу перед тим, як наважитися на контакт. Однак ця порада варта уваги. Витративши трохи часу, ви зможете зазирнути всередину себе і зрозуміти, чого ви хочете від стосунків, а також з'ясувати, якими мовами кохання ви можете краще спілкуватися зі своїм партнером. Це також дасть дистанцію, необхідну для того, щоб обміркувати будь-які зміни, необхідні для відновлення здорових стосунків з вашим колишнім.

Подумайте про те, що могло б скластися інакше

Присвятіть час аналізу ваших стосунків, особливо подумайте про речі, які могли б скластися по-іншому. Це допоможе визначити, чи можна врятувати стосунки.

Спробуйте написати список того, що було добре і що пішло не так у ваших стосунках. Виклавши всі позитивні і негативні моменти минулих стосунків, ви отримаєте чіткіше уявлення про те, як рухатися далі.

Якщо після ретельного обмірковування ви все ще вважаєте, що варто спробувати ще раз, ви можете продовжити спроби налагодити стосунки з колишнім.

Поговоріть з колишнім про стосунки

Настав час зробити крок назустріч! Зателефонуйте або напишіть колишньому і запитайте, чи готовий він чесно поговорити про ваші стосунки. Якщо так, то поділіться своїми думками про те, що стало причиною розриву, і запитайте, чи поділяє він ті ж почуття. Переконайтеся, що ви на одній хвилі, або, принаймні, досягли розумного компромісу, коли мова йде про серйозні питання, які спричинили труднощі у стосунках.

Зараз не час з'ясовувати, хто був правий, а хто винен, а краще проаналізувати, що можна було б зробити по-іншому.

Обговоріть можливість відновлення стосунків

Обговоривши минуле з колишнім партнером, ви можете обговорити можливість майбутнього з ним. Як ви це зробите, залежить виключно від вас і реакції хлопця. Однак, можливо, доцільно провести кілька розмов, де ви поговорите лише як друзі, перш ніж піднімати питання відновлення стосунків.

Випробувальний період

Якщо ви вдвох вирішили спробувати ще раз — не варто поспішати. Влаштуйте вашим стосункам випробувальний термін. Це дасть вам і вашому колишньому час, щоб повернутися до звичного життя. За цей час ви почнете помічати, як кожен з вас змінився з того часу, як ви востаннє були разом.

Поступово повертайтеся до стосунків

Після самоаналізу, спільних обговорень і випробувального терміну, можливо, настав час повернутися до повноцінних публічних стосунків. На цьому етапі ви можете бути готові офіційно визначити ваші стосунки так, як вам здається правильним!

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розповідали про емоційні гойдалки . Психологиня пояснила, як визначити, що стосунки перетворюються на атракціон.