Обережно, токсично: 7 ознак токсичної дівчини, від якої варто триматися подалі

Ми та чоловіки
Софія Мельник

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

Токсична дівчина
Фото: unsplash.com

Здорові стосунки - це вулиця з двостороннім рухом, і вони ніколи не повинні бути односторонніми. Якщо ви відчуваєте, що ваша дівчина бере від стосунків більше, ніж дає, можливо, настав час переоцінити ситуацію

Токсичними у стосунках бувають не тільки чоловіки. Дівчата теж можуть бути аб'юзерками, газлайтерками та агресорками. Але як зрозуміти, що перед вами — токсична дівчина? Ми знайшли відповідь на це запитання.

Ознаки токсичної дівчини: як виявити нездорове ставлення до себе 

Опинитися у стосунках з токсичним партнером — одна з найгірших речей, які можуть трапитися. Навіть коли перші ознаки токсичних стосунків з дівчиною прямо перед очима, часто трапляється, що вони настільки вкорінюються в уявлення нормальності, що людина не в змозі їх помітити. 

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

На цей випадок видання pinkvilla.com склало список ознак токсичної дівчини, які допоможуть зрозуміти, що все йде не так, як здається. Список вийшов чималий.

Вона не докладає жодних зусиль

Однією з найбільш очевидних ознак токсичних стосунків є те, що дівчина бере більше, ніж віддає. Незалежно від того, скільки зусиль ви докладаєте, вона завжди егоїстично забирає все, не відповідаючи взаємністю. Такий тип стосунків може швидко виснажити вас та змусити відчувати себе спустошеним і використаним. 

Вона ревнує 

Надмірні ревнощі часто є ознакою невпевненості в собі і можуть призвести до шкідливих моделей поведінки, таких як власництво і контроль. Якщо дівчина постійно розпитує про ваше місцезнаходження, не любить, коли ви проводите час з друзями або родиною, і звинувачує вас у зраді — це очевидні ознаки того, що з її боку бракує довіри.

Вона маніпулює 

Емоційні маніпуляції можуть бути неймовірно шкідливими, і це точно не те, що варто терпіти у стосунках. Обов'язково дбайте про себе і не бійтеся постояти за себе, якщо відчуваєте, що вами емоційно маніпулюють. Токсична дівчина може використовувати емоційні маніпуляції, щоб домогтися свого.

Ознаки емоційної маніпуляції включають перекладання провини, використання пасивно-агресивної мови або негативні коментарі, які змушують вас почуватися погано. Токсична дівчина може також підривати вашу самооцінку, змушуючи вас відчувати, що ви недостатньо хороші.

Вона в усьому звинувачує вас

Токсична дівчина часто звинувачує свого партнера у всіх нещастях, які їх спіткають. Вона буде стверджувати, що вона ніколи не помиляється, і в усьому завжди винен її хлопець. Якщо не зупинити цей процес пошуку винних, він зрештою перетвориться на токсичний цикл, який може завдати вам величезних емоційних втрат. Найкращий спосіб уникнути звинувачень — бути чесним і відкрито спілкуватися зі своєю дівчиною. Обговоріть проблеми і знайдіть компроміс, який допоможе відновити баланс у стосунках. 

Вона має необґрунтовані очікування

Однією з найбільш очевидних ознак нездорових стосунків є те, що ваша дівчина ставить перед вами нереалістичні очікування. Вона може очікувати, що ви будете поруч 24/7 або завжди прийматимете всі рішення за вас обох. Неможливість відповідати цим очікуванням і стандартам може призвести до розчарування і напруження у стосунках. Якщо ви не зможете відповідати цим очікуванням, вона може посваритися з вами. 

Вона - газлайтер

Газлайтинг — це тонкий вид психологічної маніпуляції і одна з ознак токсичної людини. Він полягає в тому, що людина намагається змусити свою жертву почуватися невпевнено, розгублено і сумніватися у власному здоровому глузді. Це руйнує відчуття реальності, змушуючи людину сумніватися у своїх спогадах, сприйнятті та подіях, що відбулися. Впевненість людини в собі повільно підривається, поки вона не відчуває себе повністю безсилою і не може більше довіряти собі. 

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Вона пасивно-агресивна 

Пасивно-агресивна поведінка може проявлятися по-різному. Якщо ваша дівчина легко гнівається і швидко виходить з себе, реагуючи навіть на найменшу провокацію непропорційною люттю — це ознака того, що вона токсична.

Раніше ми розповідали про те, які речі потрібні чоловікові від жінки. Ви трошки здивуєтеся, але вони зовсім не матеріальні.