Чи готові ви до довгого шляху разом? Поставте собі ці 4 запитання

Ми та чоловіки
Тамара Черкасова

Тамара Черкасова

Журналістка

довготривалі стосунки
Фото: unsplash.com

Спроба зробити наступний крок у стосунках може бути водночас захоплюючою... і лякаючою

Майбутнє може лякати невизначеністю, але побудова планів забезпечує чудовий фундамент для стосунків. Згодом будь-які нез'ясовані потреби, кордони чи мрії тепер стають зрозумілими. Ви починаєте розуміти, що буде далі і що ви значите одне для одного. Але як дізнатися, коли ви готові втілити свої фантазії в реальність?

Як зрозуміти, що стосунки триватимуть довго: допоможуть відповіді на питання

Експерти видання verywellmind.com вважають, що існує чотири запитання, які варто поставити своєму партнеру, щоб переконатися, що ваші стосунки здорові та готові до наступного кроку. Кроку до довгого та щасливого життя разом.

Related video
ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Ви обоє цього хочете? Тобто, дійсно хочете? 

У побаченнях існує поняття "ескалатор стосунків", коли пара слідує прогресивному сценарію знайомства, який просуває їх до важливих етапів зв'язку. Йдеться не стільки про справжні почуття, скільки про те, щоб відповідати соціальним критеріям того, що означає бути в успішних (на думку суспільства) стосунках. 

Ескалатор стосунків зазвичай має таку послідовність: побачення, спільне життя, шлюб, купівля житла, діти. Аж поки смерть не розлучить вас. Для деяких людей це працює. Для інших - це пастка для нещасливих стосунків. 

Тож, перш ніж говорити про те, що буде далі, зійдіть з ескалатора. Думайте з точки зору "чому", а не "як" чи "коли". Зобов'язання не повинні бути продиктовані практичністю, наприклад, з'їхатися, щоб заощадити гроші на рахунках, або одружитися через вік — не дуже гарна ідея. Це нераціонально. Робіть це, тому що ви щиро, дико, екстатично закохані і не уявляєте життя без них. Це мінімум того, на що ви заслуговуєте.

Чи сходяться у вас "співналаштування"?

Люди схильні повторювати шаблони. Плануючи наступний етап стосунків, варто оцінити, чи надійно партнер задовольняє ваші потреби і чи може він, у разі виникнення проблем, поставити на перше місце добробут стосунків. Це допоможе зрозуміти потенціал партнера на основі його дій. Пам'ятайте, що найсильніший предиктор майбутньої поведінки — поведінка в минулому. 

Розгляньте принципи співналаштування — навички взаємовідносин, коли люди перебувають на одній хвилі. Досягнення співналаштування передбачає синхронізацію на різних рівнях, включаючи слухання, фізичний дотик, емоційний діалог, відчутні зусилля та спільну відкритість — всі якості, які сприяють близькості. Те, як ваш партнер створює гармонійний простір, говорить багато про що. 

Чи відчуваєте ви себе вдома один з одним? 

У вас немає бажання прикидатися, грати роль, виправляти чи приховувати щось від партнера? Ви можете бути справжнім і найдивнішим собою?

Чи можуть стосунки впоратися з розчаруванням?

Звичайно, ви не хочете розчаровувати свого партнера. Але важко ніколи не підвести людину, з якою ви поруч все життя. Ваші стосунки повинні бути здатні пережити короткочасний дискомфорт, щоб гарантувати, що в майбутньому ви обидва не перейдете до самозабуття.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розповідали про 7 ознак здорових стосунків. Саме здорові стосунки можуть бути довготривалими.