Якщо настирливість батьків доводить до сказу: поради для спокійного спілкування

Сімейне життя
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Всі ми діти, поки живі наші батьки. Ми любимо, поважаємо і цінуємо родину. Однак часто буває, що батьківського піклування і порад стає надто багато . Адже вони свято переконані, що знають більше за нас, вміють робити все краще і жити власне життя ми повинні, спираючись виключно на їх досвід.

Як позбутися постійного контролю і намагання керувати кожною дією, розповідає childdevelop . Адже важливо не обірвати спілкування, а зробити його комфортним для всіх.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Батьки втручаються у життя дітей тільки з хорошими намірами. У дитинстві це дуже добре, тому що дитина відчуває підтримку і емоційне споріднення, що в майбутньому допомагатиме досягати життєвих цілей. Головне для батьків - зрозуміти, що не можна проєктувати своє життя на дітей: вони мають свої цілі, бажання та прагнення. Важливо надати дітям право вибору і підтримувати ініціативу. У плануванні майбутнього немає нічого поганого, проте остаточне рішення  - за дитиною.

   Періоди життя і дитячі дії стосовно батьків

Якщо настирливість батьків доводить до сказу: поради для спокійного спілкування - фото №1

Дитинство

Шкільна пора - це час, коли батьки прагнуть бути присутніми у всіх сферах життя. Щоденні розмови з учителем, дітьми з оточення, інструкції на всі випадки життя і запис до багатьох гуртків для постійної зайнятості і майбутнього успіху.

Рішення

Поважайте їх, адже батьки докладають всіх зусиль, щоб зробити ваше життя щасливим і безтурботним. Залиште їм право ухвалювати найважливіші рішення, а якщо вас турбує постійна присутність у школі - просто покажіть, що ви вже самостійний і турбуватися не варто. А велика кількість секцій може погано вплинути на навчання.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Якщо настирливість батьків доводить до сказу: поради для спокійного спілкування - фото №2

Навчання і кар'єра

Не сумнівайтеся - з перших днів життя ваші батьки спланували і вибрали садок, школу та університет, до якого ви вступаєте, у декількох варіантах. Ваша думка навряд чи враховуватиметься.

Рішення

Уважно вислухайте плани батьків і, якщо вони не збігаються з вашими - починайте розмову. Поважайте їх думку, але ваші прагнення мають бути на першому місці. Якщо батьки зрозуміють чим ви хочете займатися, то матимуть можливість вам допомогти.

Якщо настирливість батьків доводить до сказу: поради для спокійного спілкування - фото №3

Взаємини та шлюб

Людина, з якою ви зустрічаєтесь, може не подобатися лише тому, що вона є. І тепер увага, спілкування та емоції будуть розподілятися. Вам варто поговорити з батьками і переконати їх у правильності вашого вибору, адже вони завжди бажають щастя. При плануванні весілля і подальшого проживання питайте поради і показуйте, що цінуєте їхню думку. Згладжувати конфлікти і шукати компроміс важливіше, ніж ворогувати.

Якщо настирливість батьків доводить до сказу: поради для спокійного спілкування - фото №4

Онуки

Навіть якщо у вас не перша дитина - вказівок, зауважень і порад не поменшає. Просто вони не помічають, що у прагненні допомогти, починають переходити межі. Вони люблять вас і вашу дитину, тому просто бажають допомогти.

Рішення

Батьки мають більше досвіду, адже вони виростили вас. Прислухайтеся - іноді їх поради бувають дуже вчасні та слушні. Не дратуйтесь, а зрозумійте. Ви тепер теж батьки, тому їх переживання за дитину вам знайомі.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Запасайтеся терпінням і приймайте допомогу з вдячністю. Бережіть себе, своїх батьків та нервові клітини . Вони вам неодмінно знадобляться, адже ваші діти колись теж стануть батьками.