Повертаємо "замучені" обробні дошки до життя - без особливих затрат і зусиль: ТОП-2 способи

Лайфхаки
Софія Мельник

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

Два способи мити дошки
Миття обробної дошки. Фото: https://legourmet.com.ua

Очищати кухонні дошки від бруду і жиру потрібно регулярно

У царстві кухні мають бути кілька дошок для використання. Вони можуть виготовлятися з різного матеріалу: дерева, скла чи пластику, але за будь-якою потрібен відповідний догляд.

Найпрактичнішими вважаються дошки з дерева. Завжди потрібно мати окремі вироби на м’ясо та рибу, яку ретельно очищаються після використання. Про найкращі способи ґрунтовно почистити обробні дошки, розповідає ukr.media.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Лимон+сіль

Насамперед потрібно очистити дошку наждачним папером, щоб зняти з поверхні шар бруду та жиру і згладити всі наявні нерівності. Якщо ваша дошка дуже стара і бруд глибоко в’ївся, попередньо треба проварити її у воді та почистити металевою щіткою.

Розрізаємо лимон на дві половинки і однією ретельно натираємо дошку. Посипаємо сіллю дрібного помелу і лишаємо на 30 хвилин. Струшуємо сіль і знову натираємо лимоном, а тоді протираємо паперовим рушником.

Сода

Миємо дошку гарячою водою і посипаємо товстим шаром харчової соди. Добре втираємо її у поверхню і поливаємо оцтом. Далі очищаємо металевою щіткою і обдаємо кип’ятком. Насухо витираємо рушниками.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

З такими простими способами дошки будуть слугувати ще довгий час. Також досить ефективною для очищення є звичайна гірчиця.