Шум, від якого мурахи по шкірі: як звучить космос (ВІДЕО)

Важливо знати
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Всесвітній день космосу
Картинка космос. Фото: png.klev.club

4 жовтня розпочинається Всесвітній тиждень космосу

Всесвітній тиждень космосу відзначається щороку, починаючи з 2000, згідно з рішенням Генеральної Асамблеї ООН від 11 лютого. Вперше ініціатива заснувати таке свято з’явилася під час третьої Міжнародної конференції ООН з космосу.

Метою Всесвітнього тижня космосу є підкреслити внесок в життя людей “продуктів” космічної науки та техніки. Космосом вважається висота більше ніж 118 кілометрів над Землею. У космосі панує цілковита тиша, але нещодавно NASA зафіксувало “реальний звук” у космосі, який вражає і жахає, розповідає vice.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

У космосі ніхто не почує, ні шуму, ні крику, тому що звукові хвилі не можуть поширюватися крізь вакуум, який поширюється більшою частиною Всесвіту. Однак космос може бути відверто шумним за правильних умов, таких як гарячий газ, що оточує величезну чорну діру в центрі скупчення галактик Персей.

Нещодавно NASA опублікувало у Twitter моторошний аудіозапис, який відображає реальні звукові хвилі, що проходять через газ і плазму в цьому кластері, який знаходиться на відстані 250 мільйонів світлових років від Землі.

Помилкове уявлення про те, що в космосі немає звуку, походить від того, що більша частина космосу — це ~вакуум, який не забезпечує поширення звукових хвиль. У скупченні галактик так багато газу, що ми вловили справжній звук. Ось його посилено та змішано з іншими даними, щоб почути чорну діру,
- написало агентство у Twitter.

Звукові хвилі в їхньому природному середовищі є колосальними 57 октавами нижче середньої ноти C, що робить цю чорну діру справжнім космічним баритоном. Щоб зробити ці поштовхи чутними для людей, вчені підвищили їх частоту в квадрильйони разів.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розповідали цікаві факти про космос. Такої інформації не повідомляють у школі, тому це справді приголомшливо і пізнавально.