Американка, родом з Одеси, здійснила комерційний політ у космос, який оплатила ще 18 років тому (ФОТО, ВИДЕО)

Важливо знати
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Туристичні мандрівки у космос стають реальністю . 26 січня 2024 року перша американка українського походження з Одеси вирушила на орбіту Землі о 10:00 за східноєвропейським часом, а повернулася на космодром о 10:54.

Компанія Virgin Galactic здійснила суборбітальний комерційний політ з 4 туристами на борту. Одеситка Ліна Бороздіна здійснила свою мрію, яку очікувала 18 років та стала першою українською космічною туристкою, повідомляє virgingalactic.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Американка, родом з Одеси, здійснила комерційний політ у космос, який оплатила ще 18 років тому (ФОТО) - фото №1

На борту "Галактики 06", окрім українки з американським громадянством Ліни Бороздіної, були ще три туристи: Робі Вон, (Техас, США), Франц Хайдер (Австрія) та Ніл Корнсвіт (Каліфорнія, США), два пілоти і два командири.

Американка, родом з Одеси, здійснила комерційний політ у космос, який оплатила ще 18 років тому (ФОТО) - фото №2
Фото: Instagram, Лина Бороздина

Компанія зазначила, що подарувала чотирьом новим астронавтам незабутні враження. Продовжуючи виробництво кораблів класу "Дельта" наступного покоління, Virgin Galactic з нетерпінням очікує  на розширення льотних можливостей: випробування розпочнуться наступного року, а комерційна експлуатація планується у 2026 році.

Старт і приземлення космічного літака VSS Unity відбулися з космодрому "Америка", Нью-Мексико, США. У повітря літак із космічними туристами підняв літак-носій VMS Eve. На висоті приблизно 13 700 метрів VSS Unity відокремився від носія і полетів у суборбітальний простір.

Американка, родом з Одеси, здійснила комерційний політ у космос, який оплатила ще 18 років тому (ФОТО) - фото №3
Фото: Instagram, Лина Бороздина

Ліна Бороздіна багато років проживає у Сполучених Штатах та працює вченою-біохіміком у компаніях LGC Genomics Division та American International Chemical. Політ у космос, це була мрія жінки з самого дитинства, про що вона розповідала журналу Esquire ще у 2010 році, коли приватні польоти у космос вважалися фантастикою.

Американка, родом з Одеси, здійснила комерційний політ у космос, який оплатила ще 18 років тому (ФОТО) - фото №4
Фото: Instagram, Лина Бороздина
Американка, родом з Одеси, здійснила комерційний політ у космос, який оплатила ще 18 років тому (ФОТО) - фото №5
Фото: Instagram, Лина Бороздина

Сподіваючись на реалізацію своєї мрії Бороздіна придбала квиток у 2005 році, тоді ціни стартували від 200 тис. доларів, зараз ціна становить 450 тис. доларів, для цього вона навіть взяла кредит під заставу житла на 20 років. Політ планувався у 2021 році, проте завадив COVID-19.

Американка, родом з Одеси, здійснила комерційний політ у космос, який оплатила ще 18 років тому (ФОТО) - фото №6
Фото: Instagram, Лина Бороздина

Жінка під час польоту була одягнена в новий космічний костюм чорного кольору з фіолетовими вставками з двома шевронами: українським та американським прапором.

Американка, родом з Одеси, здійснила комерційний політ у космос, який оплатила ще 18 років тому (ФОТО) - фото №7
Фото: Instagram, Лина Бороздина
ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Зовсім скоро мандрівки у космос стануть можливими та доступними для тих, хто бажає здійснити свою мрію. Раніше ми писали про нові тренди у туризмі у 2024 році. Що обрати для незвичного відпочинку, щоб зарядитися новими емоціями.

Головне фото:  Instagram, Лина Бороздина