Що робити, коли ковдра не влазить у пральну машинку? Як випрати великогабаритні речі

Лайфхаки
Софія Мельник

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

Прання великих пледів та ковдр
Прання ковдр у пралці та рукамси. Фото: dommino.ua

Великі за розмірами речі потрібно прати так, як радять експерти з догляду

З приходом осені і прохолодних ночей прийшов час діставати з шафи великі ковдри та пледи. Можливо, деякі з них потребують чистки чи прання, тому не варто зволікати і якнайскоріше випрати чи почистити їх без прання.

Вага великої ковдри може сягати 12-13 кг, тому такі речі навряд влізуть у стандартну пральну машинку. Вони виготовлені з вовни, бавовни або товстих синтетичних волокон, важкі і потребують особливих умов догляду, пише marthastewart.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Чистити великогабаритні ковдри у домашніх умовах потрібно з обережністю, щоб не зіпсувати їх.

Як прати великі ковдри

Завжди потрібно читати етикетки на речах. Експерти вказують тип і можливість прання. Підготуйте м’який мийний засіб, кондиціонер, плямовивідник.

Попередньо потрібно обробити наявні плями. Виявіть та обробіть всі сліди визначивши найкращий засіб для видалення. Так сік, їжа та макіяж добре видаляються оцтом, сліди крові та пожовтіння - перекисом водню, а жирні плями - знежирювачем.

Прання у машинці

Якщо вага дозволяє - покладіть ковдру у машинку. Виберіть делікатний режим прання з низьким віджиманням. Додайте пральний засіб та кондиціонер.

Прання руками

Наповніть ванну теплою водою та додайте мийний засіб. Розмішайте розчин і покладіть у воду ковдру. Почекайте 1 годину. Злийте воду і наповніть ванну чистою водою. Повторюйте цей процес, доки на ковдрі не залишиться піна, а вода стане прозорою.

Як висушити велику ковдру

Найкраще сушити ковдру на свіжому повітрі у розкладеному вигляді, щоб опора могла витримати вагу вологої ковдри. Перед тим, як розкласти на підлозі, краще підстелити під неї простирадло, щоб не забруднити. Регулярно перевертайте та витрушуйте ковдру, щоб краще просохла.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Прати ковдру, якою регулярно користуєтеся, краще кожні 2 тижні чи місяць. Якщо використовуєте її лише зрідка - достатньо очищувати раз на 5-6 місяців.