Таблички з цифрами на трасі - що вони означають? Багато водіїв взагалі не в курсі

Гаджети та авто
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Значення знаків на дорозі
Кілометровий знак. Фото: uk.wikipedia

На дорозі є багато знаків, а їхнє значення відоме не для всіх водіїв

Під час навчання водіння та здачі екзаменів потрібно вивчити багато правил та дорожніх знаків. Але більшість людей за кермом не завжди може правильно назвати той чи інший знак.

Невеликі сині таблички з цифрами вздовж доріг помічають не лише водії, а й пасажири. Що вони означають, розповідає glavred.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Що означають сині таблички з цифрами

Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури України повідомляє, що ці таблички є інформаційно-вказівним кілометровим знаком, який вказує відстань від початку дороги і допомагає зорієнтуватися.

Таблички використовують для позначки розташування того чи іншого об’єкту. Також це є добрим орієнтиром під час надзвичайних ситуацій, ДТП, чи коли на дорозі проводять ремонтні роботи.

Тобто сині таблички - це "Кілометровий знак" (5.68), який вказує відстань від початку дороги (населеного пункту, державного кордону, місця прилягання до іншої дороги або від іншого об’єкта згідно з паспортом дороги) до місця встановлення знака.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розповідали, що українські водії мають змогу знову замовляти індивідуальні номерні знаки. Адже ця послуга тимчасово була недоступною.