Тільки не одна в одній: як правильно зберігати шкарпетки

Лайфхаки
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Правила зберігання шкарпеток
Зберігання шкарпеток. Фото: prom.ua

Багато людей навіть не здогадуються, що шкарпетки не варто запхати одна в одну

Шкарпетки вже давно і міцно стали невіддільною частиною гардероба. Однак більшість людей не здогадуються, як правильно їх зберігати, прати руками чи у пралці та куди завжди дівається одна шкарпетка після прання у пральній машинці.

Для більшості, найшвидше та найпростіше зберігати шкарпетки просто склавши одна в одну. Так економиться місце і є гарантія, що вони не загубляться. А як правильно треба їх зберігати, розповідає ukr.media.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Якщо у вас є звичка складати шкарпетки одна в одну - ми розповімо, чому так робити не варто та які небезпеки ховаються за такими діями.

1️⃣ Це псує вироби. Постійне розтягування призводить до деформації та втрати форми матеріалу. Тому шкарпетки швидко втрачають форму і м'якість та передчасно зношуються, що стимулює до надмірних витрат.

2️⃣ Замкнутий простір всередині складених шкарпеток - це ідеальне середовище для розмноження шкідливих мікроорганізмів. Навіть незначна волога після носіння стає сприятливим середовищем для розвитку бактерій і грибків, що у наслідку призводить до неприємного запаху і може спровокувати шкірні захворювання.

Зараз у продажу присутні багато органайзерів та спеціальних ящиків, які дозволять не лише гарно все зберігати, а й заощаджують місце, тому варто придбати щось подібне для своїх шкарпеток.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розповідали, для чого можна використати старі шкарпетки. Тому не поспішайте одразу їх викидати.