З цими помилками квашена капуста перетворюється на слизьке місиво: не допускайте їх

Їжа
1 246
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

як квасити капусту
Для хрумкої капусти на зиму. Фото: sich.zp.ua

Секрети хрусткої квашеної капусти

Квашена капуста – це не просто смачна закуска, а й рятівна заготівля на зиму. Ми розповідали, скільки солі додавати для апетитної капусточки. Тепер поговоримо про поширені помилки, які призводять до того, що капуста стає м’яким та слизьким місивом.

Щоб отримати хрустку та смачну капусту, потрібно знати кілька важливих нюансів. Разом із Pixelinform розглянемо найпоширеніші помилки, яких варто уникати при квашенні.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Неправильний сорт капусти та неправильна сіль

Віддавайте перевагу пізнім сортам капусти. Вони щільніші та краще підходять для квашення. Йодована сіль взагалі не підходить - вона може вплинути на процес бродіння і погіршити смак, лише кам’яна кухонна. Якщо солі буде замало, капуста може бути м'якою і водянистою.

Порушення температурного режиму

Занадто висока температура може призвести до швидкого бродіння і втрати хрусткості. Перші 2-3 дні квасьте капусту при кімнатній температурі, а потім перенесіть у прохолодне місце.

Відсутність випускання газу

Якщо не випускати газ, капуста може стати кислою і неприємною на смак. Щоб цього не трапилось, щодня протикайте капусту дерев'яною шпажкою на всю глибину. Це допоможе випустити газ, який утворюється під час бродіння.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

З цими порадами ваша капуста завжди буде апетитною, хрусткою та соковитою. Також ми розповідали, які додатки допоможуть вам покращити смак кави.