Знають не всі фанати пива: яка різниця між темним та світлим напоєм

Їжа
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

Міжнародний лень пива 2 серпня
ШІ / Чим відрізняються види пива

Чим темне пиво відрізняється від світлого

Ми розповідали, як зробити зелене авокадо стиглим. Тепер поговоримо про пиво. Другого серпня у світі відзначають Міжнародний день пива. Попри популярність цього продукту, не всі пивомани знають, чим відрізняються його поширені сорти.

Пиво, напій з багатою історією, являє собою складну суміш натуральних інгредієнтів. Основна відмінність між світлим і темним пивом полягає в типі солоду, який використовується для їх виробництва, пише “Хочу”.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

По суті, пророщене зерно (зазвичай ячмінь), є основою пива. Це солод, спосіб смаження та сушіння якого істотно впливає на кінцевий смак і колір.

Для світлого пива використовується злегка обсмажений солод. Через це напій має освіжаючий смак з тонкою солодкістю. Часто таке пиво має менший вміст алкоголю. Поширені стилі включають пілснери та лагери.

Темне ж пиво використовує темніший, більш смажений солод. Напій демонструє відтінки смаку шоколаду, кави, карамелі або іриски. Як правило, має більш високий вміст алкоголю. Поширені стилі включають стаут, портер і коричневий ель.

Чому така різниця в кольорі та смаку?

Колір і смак пива багато в чому визначаються типом використовуваного солоду. Темніший солод, який довше обсмажувався при вищих температурах, надає пиву більше кольору та складний смак.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Хоча і світле, і темне пиво мають загальний процес пивоваріння, тип використовуваного солоду відрізняє їх. Вибір між двома зрештою залежить від особистих переваг. Також ми розповідали, чому немає різниці між “кавуном-хлопчиком” і “дівчинкою”.