Знову стане яскравим: як повернути колір вигорілому матеріалу простим способом

Лайфхаки
Софія Мельник

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

Одяг знову стане яскравим
Спосіб повернути вигорілим речам яскравість. Фото: png.klev.club

З часом одяг може вигоріти на сонці

Коли одяг регулярно носиться, з часом він може линяти, вигоріти на сонці та втратити свою красу і яскравість. Особливо часто це стосується літніх речей яскравих відтінків. Проте не варто одразу застосовувати їх для ганчірок, адже існують способи повернути їх у попередній стан.

Для повернення та збереження кольору на одязі не потрібно використовувати дорогі хімічні засоби. Достатньо просто замочити речі у відповідному розчині, для попередньої обробки, радить ukr.media.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Як повернути колір речам

Потрібно взяти невелику миску і налити води. У воду додати 1 ст.л лимонної кислоти, 1 ст.л крохмалю та 1 ст.л кухонної солі. Добре розмішайте і покладіть у розчин речі, яким ви хочете повернути насичений колір. Одяг має пролежати у розчині найменше 12 годин.

Після цього витягуйте речі і добре прополощіть у чистій воді. Тоді розвішайте сушитися на свіжому повітрі, але не на сонці, а у затемненому місці. Коли одяг висохне, його потрібно випрати у пральній машинці. Так можна повернути речам яскравість і гарній зовнішній вигляд.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Ретельно перевіряйте етикетки на речах перед пранням. Адже є одяг та предмети гардероба, які категорично заборонено класти у пральну машинку.