Більше ніяких неприємних сюпризів після прання: кілька хитрих трюків, які допоможуть визначити, чи линяє річ

Лайфхаки
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

На фото дівчина дістає речі з пральної машинки
Фото: Pexels

Річ яка полиняла після прання може стати неприємним сюрпризом

Досить часто після прання господині зіштовхуються з неприємними сюрпризами. Важко передбачити наперед, що тканина може полиняти. Існує кілька способів повернути її до попереднього стану, але краще не допускати таких ситуацій.

Більшість людей пере речі, які викликають сумнів - окремо. Щоб не допустити полинялого одягу, потрібно вміти розпізнавати тканини, які можуть полиняти у процесі прання, розповідає ukr.media.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Як дізнатися, чи схильний текстиль до линяння

Найчастіше тканина може втрачати кольоровий пігмент з яскравих та досить темних речей. Тому перед пранням потрібно звертати увагу на колір і сортувати одяг.

Якщо тканина фарбується під час тертя. Простий тест на визначення майбутнього линяння більшість покупців проводять прямо у магазині. Потрібно потерти текстиль ватним диском і подивитися на результат. Тканина схильна до линяння залишить слід на диску.

Запах. Неприємний неприродній хімічний запах відчувається від тканини фарбованої неякісними дешевими барвниками. Вони погано проникають у тканину та швидко вимиваються при пранні з першого разу.

На ярлику позначка "Wash separately" . Це означає у перекладі - “прати окремо”. Тому такі речі не можна класти разом з іншими, щоб не передався пігмент. Тому уважно читайте етикетки перед пранням, щоб уникнути таких ситуацій. Найчастіше ці попередження трапляються на джинсах.

Перевірити чи линяє річ вдома

Раніше ми розповідали, навіщо потрібно вивертати речі перед пранням . Така практика дивує навіть досвідчених господинь.