Відлякуємо комарів без хімії: прості та дієві народні методи, про які знають дачники

Сад і город

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

ibud.ua / Як відігнати комарів

Як прогнати шкідників просто

Настає сезон, коли хочеться насолодитися вечірнім часом на терасі, але комарі псують все своїм настирливим писком. Якщо не хочете використовувати хімічні засоби, є інші варанти. До речі, ми розповідали, яка рослина відлякає шкідників з грядок.

Разом із ProstoWay розповідаємо, як відлякати комарів за допомогою простих та доступних методів. Вони ефективні навіть без використання хімії.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Лаванда

Ця ароматна рослина відома своїми репелентними властивостями. Поставте букет лаванди на столі, де ви зазвичай відпочиваєте ввечері, або посадіть лаванду в горщик на терасі. Ви можете також розкласти гілочки лаванди на підвіконні.

Лимон та гвоздика

Розріжте лимон навпіл і встроміть в половинки кілька штук сушеної гвоздики. Цей ароматний дует відлякає комарів.

Кориця

Запаліть свічку і поставте біля неї кілька паличок кориці. Аромат кориці не подобається комарам, і вони триматимуться від вас подалі.

Ароматні трави

Висаджуйте на терасі або біля будинку трави з сильним запахом, такі як чебрець, базилік, м'ята або меліса. Ці запахи також відлякують комарів.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Не залишайте відкритими ємності з водою, адже це ідеальне місце для розмноження комарів. Також ми розповідали, яка рослина прожене з дому павуків.