Ці квіти здатні захистити від шкідників: що посадити між рядків, щоб не мати проблем

Сад і город
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

чорнобривці на городі
24 канал / Корисні квіти на городі

Ці квіти здатні захистити город від нематод, мурах, попелиць, дротянки

Ми розповідали, як один бур’ян може принести користь на городі. Тепер поговоримо про користь чорнобривців. 

Це не просто яскраві та красиві квіти, які прикрасять вашу ділянку. Ці дивовижні рослини можуть стати вашими вірними помічниками в боротьбі зі шкідниками. Розповідаємо про це разом із ProstoWay .

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Чому чорнобривці корисні для вашого городу?

  • Чорнобривці мають сильний, специфічний аромат, який не подобається багатьом комахам. Їх висаджують по периметру грядок, щоб захистити овочі та ягоди від шкідників, таких як попелиця, мурахи, цибульна муха та інші.

  • Чорнобривці збагачують ґрунт фосфором, калієм та іншими корисними мікроелементами, що сприятливо впливає на ріст та розвиток овочевих культур.

  • Захищають від хвороб: Чорнобривці виділяють речовини, які пригнічують ріст грибків та бактерій, що викликають різні хвороби рослин.

Де краще садити чорнобривці?

По периметру грядок. Це найпоширеніший спосіб використання чорнобривців. Висаджуйте їх вздовж грядок з овочами, ягодами та квітами, щоб створити захисний бар'єр від шкідників.

Чорнобривці можна садити не лише по краях грядок, але й між рядами овочевих культур. Це допоможе краще захистити рослини від шкідників і покращити ґрунт. Чорнобривці рекомендується садити поруч з полуницею, огірками, цибулею, суницею. Ці квіти допоможуть захистити ці культури від попелиці, мурах, цибульної мушки та інших шкідників.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Не садіть чорнобривці біля бобових культур (квасолі, гороху). Їхні квіти виділяють речовину, яка може пригнічувати ріст цих рослин. Також ми розповідали, яке добриво стимулює огірки до росту.