Весняні канікули 2024: коли відпочиватимуть українські школярі

Важливо знати

Хіцька Наталія

Редактор стрічки новин

Вже скоро українські школярі зможуть ненадовго забути про домашні завдання, оскільки наближаються весняні канікули. Коли саме вони розпочнуться - розповідаємо у цій статті на HOCHU.ua. А щоб відпочинок пройшов ще й з користю, в іншому нашому матеріалі розповідаємо, як обрати підлітку книгу , яка йому дійсно “зайде”.

Через повномасштабне вторгнення РФ в Україну змінилась не лише тривалість шкільного навчального року, а й змістився графік канікул.

Так, навчальний рік 2023-2024 розпочався традиційно 1 вересня 2023 року, але триватиме він довше - до 28 червня 2024 року. Це пов’язано з необхідністю здобуття дітьми всіх знань, які вони могли пропустити через бойові дії та відключення світла.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Міністерство освіти й науки затвердило орієнтовні дати канікул ще на початку навчального року. Так, відпочивати весною школярі будуть з 25 по 31 березня 2024 року. Втім, кожна школа та міська адміністрація можуть встановлювати графіки навчання та канікул на власний розсуд.

Зверніть увагу, що у приватних школах дати канікул зазвичай відрізняються. Тому для уточнення зверніться до адміністрації школи чи продивіться інформацію на офіційному сайті навчального закладу.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Також раніше ми писали, що в Україні прогнозують сильні морози. Коли погода знову зіпсується - дізнавайтесь у цій статті .

Фото: 24tv.ua