Facebook, Instagram та інші соцмережі раптово перестали працювати: що відомо про масштабний збій

Важливо знати

Анна Мисюк

Заступниця головного редактора

freepik.com

Користувачі скаржаться на те, що Facebook, Instagram, YouTube, TikTok та інші популярні платформи не працюють

Кажуть, що вівторок — важчий день, ніж понеділок. Видно, зерно правди в цьому є. Якщо сьогодні ви хотіли відпочити, переглядаючи стрічку в Facebook та Instagram, то мусимо вас засмутити. Стався масштабний збій у роботі багатьох додатків та соцмереж.

Сьогодні, 5 березня, у компанії Meta стався серйозний збій в роботі. Через це такі соціальні мережі, як Facebook та Instagram недоступні. Користувачі з усього світу повідомляють про те, що в Instagram не відбувається оновлення стрічки дописів. А щодо Facebook та Messenger, то люди не можуть увійти до своїх облікових записів.

Скриншот редакції hochu.ua
ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

За даними сервісу Downdetector , проблеми з доступом зафіксовані у більш ніж 60% користувачів. Крім того, там повідомляють, що “лягли” Gmail, YouTube, WhatsApp та інші популярні платформи.

Скриншот редакції hochu.ua

Офіційних пояснень поки не надходить, однак в Мережі пишуть, що масштабний збій у роботі соцмереж пов’язаний з тим, що 5 березня у Червоному морі були пошкоджені три кабелі, які забезпечували глобальний доступ до Інтернету та комунікації для передачі даних з Азії до Європи. Зокрема про це повідомляють в Sky News.

Пошкоджений сегмент знаходиться в межах морської юрисдикції Ємену, проте хусити відмовляються визнавати свою відповідальність, звинувачуючи війська Великої Британії та США. Зазначено, що пошкодження стосується 25% трафіку, який забезпечує передачу даних в Африку, Азію та на Близький Схід.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Тож поки соцмережі “відпочивають” пропонуємо дізнатися вам щось цікаве. Наприклад — найпопулярніші запити Google за всю історію його існування, в перелік яких входить "Наруто", виступ Бейонсе та сердечко.