А ви про це знали? Три несподіваних причини, чому ваш телефон швидко розряджається

Гаджети та авто
Анна Мисюк

Анна Мисюк

Заступниця головного редактора

Ваш телефон почав швидко розряджатися? Дізнайтеся, які маловідомі причини можуть це провокувати. А також прочитайте про 7 правил, які продовжать термін роботи Apple Watch.

Часто користувачі висловлюють своє незадоволення щодо швидкого розрядження батареї свого мобільного пристрою. У деяких випадках це зрозуміле явище: людина активно використовує смартфон, зокрема бездротові технології, такі як Wi-Fi, Bluetooth і GPS. Проте іноді пристрій швидко втрачає заряд без явних причин.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Насправді причини існують, хоча вони можуть бути неочевидними. Нижче ми розповідаємо про них.

1. Віброрежим. Вібромоторчик витрачає значну кількість енергії. Рекомендується вимкнути вібрацію під час дзвінка, особливо, якщо є аудіосигнал. Також слід розглянути вимкнення "вібровідгуку", який викликає вібрацію при натисканні на віртуальну клавіатуру, не приносячи значної користі, але витрачаючи зайву енергію.

2. Голосовий помічник.  Якщо ви не користуєтеся голосовим помічником, варто вимкнути цю функцію, оскільки постійно активований мікрофон може серйозно споживати заряд батареї.

3. Яскравий екран.  Якщо екран світить надто яскраво, це може призводити до значного розрядження батареї. Зменште рівень яскравості. Можливо, спочатку це буде незвично, але з часом ви не відчуєте різниці, а ефективність збереження заряду значно покращиться.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Також дізнайтеся, чому не можна залишати зарядку у розетці . Виявляється, ця шкідлива звичка може призвести до серйозних проблем.