Це має знати кожен водій у зимову пору: що робити, коли примерзли двірники

Гаджети та авто

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

У зимову пору водії змушені контролювати багато моментів, пов'язаних з машиною.  Потрібно вміти правильно прогрівати двигун, відкрити двері машини, якщо замерз ключ і возити з собою необхідні, для зимової пори, речі.

Дуже розповсюджена проблема виникає з автомобілем після морозної ночі. Водії виявляють, що двірники примерзли до скла і не рухаються. Що робити у такій ситуації, розповідає avtomir.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Головне, про що потрібно пам'ятати - не відривати двірники руками, адже так ви їх просто зламаєте. Також, не використовуйте гарячу воду, адже існує небезпека, що трісне скло.

►У такій ситуації вам необхідно прогріти машину. Ввімкніть двигун і почекайте, поки салон прогріється. Коли температура буде достатньою, скло почне нагріватися і двірники розмерзнуться самі.

►Поки машина прогрівається - очищайте скло і двірники скребком для льоду. Можна використати спеціальний засіб для розмерзання або зимовий омивач скла. Але не вмикайте систему омивання скла, адже двірники, які примерзли, можуть зламатися.

Колись автомобілісти зимою знімали двірники і на ніч забирали додому. Але зараз такий спосіб не практикується.

Існує кілька порад, якими користуються водії. Вони дієві, але можуть зашкодити деталям авто. Наприклад, підняти склоочисники вгору і лишити на ніч. Проте з часом, вони втратять здатність добре притискатися до скла.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Тому не вигадуйте велосипед, а користуйтеся перевіреними способами. Найкращий метод для відігріву двірників - правильно прогріти салон вашого автомобіля.