Зміни, про які вже має знати кожен водій! Оновлення у ПДР від 01.01.2024

Гаджети та авто

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Початок 2024 року несе досить багато нових змін для водіїв. Така інформація буде важливою, як для досвідчених водіїв, так і для тих, хто планує здавати на права.

Незнання не звільняє від відповідальності, тому, щоб уникнути штрафів потрібно бути у курсі нововведень. Які саме зміни відбулися у ПДР та кого вони стосуватимуться, розповідають vikna.tv.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Які зміни у ПДР 2024

  1. Відбудуться зміни в обстеженнях водіїв старших 65 років, будуть введені додаткові обстеження, адже згідно з новими стандартами Євросоюзу, водії, старші за 65 років, щоб продовжити водійські права повинні проходити психологічне обстеження. Психологічні тестування необхідні для визначення загального психологічного стану і можливих труднощів з концентрацією уваги. Це дозволить понизити кількість ДТП та сприятиме підвищенню рівня безпеки на дорогах.

  2. Також на дороги повернуться патрульні авто-фантоми, які будуть слідкувати за дотриманням правил дорожнього руху. Таким чином поліція непомітно відстежуватиме можливі порушення. Ці машини зникли на початку війни, але у 2024 році повернуться на дороги.

  3. Ще одне нововведення стосується здачі на права. З 2024 року буде можливо складати іспити в автошколах без навчання.

Оновлення

  • Змінилося маркування навчального транспорту. З Букви “У” на "Н". Термін “Учбовий транспортний засіб” замінили на “Навчальний транспортний засіб”.

  • Ходові вогні поза містом потрібно вмикати в будь-яку пору року.

  • Діти зростом до 150 см мають перевозитися в авто в спеціальному автокріслі з пасками безпеки. Та дітей зростом до 150 см заборонено возити на задньому сидінні мопедів та мотоциклів.

  • У парламенті триває розгляд ініціативи про посилення відповідальності за конкретні порушення та підвищення штрафів. Якщо ініціативу підтримають, можливість відсутності штрафу за перевищення швидкості на 20 км/год виключать з правил дорожнього руху.

  • Також можливо, що у 2024 році заборонять дрифтинг.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми писали про транспортний податок на авто. Які машини підпадають та скільки він вартуватиме у 2024 році.